Θύμα της πρωτόγνωρης χιονοθύελλας που έπληξε τις ΗΠΑ και ο Καλυμνιακής καταγωγής  Θέμελης Ζ. Καραμαλέγκος που έχασε τη ζωή του.  

2427

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις βρέθηκαν οι κάτοικοι των ΗΠΑ με την πιό ολέθρια κακοκαιρία των τελευταίων ετών με την απίστευτη χιονοθύελλα με δεκάδες νεκρούς και που άφησε πίσω της μεγάλα προβλήματα.

Δυστυχώς μεταξύ των θυμάτων  αυτής της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας και ο Καλυμνιακής καταγωγής Θέμελης Καραμαλέγκος που διέμενε μόνιμα στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Ο άτυχος Θέμελης την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, οδηγώντας αυτοκίνητο, έπεσε θύμα του επικίνδυνου φαινομένου του “Black Ice” λεπτού στρώματος πάγου που δεν φαίνεται. Έχασε τον έλεγχο του οχήματος  που εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο  τραυματισμό του.

Ο Θέμελης γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1957 και σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένεια του στην Αμερική, όπου εγκαταστάθηκαν μόνιμα και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά.

Ήταν ένα από τα 3 παιδιά του αείμνηστου  Ζαχαρία Καραμαλέγκου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΚΑΖΩΝΗ στο γήπεδο της Ανάστασης  και της αείμνηστης Μαρίας Ζερβού.

Τα άλλα 2 αδέλφια του ο Αντώνης Καραμαλέγκος ,διακεκριμένος ιατρός ουρολόγος στην Αμερική και η Καλοτίνα Καραμαλέγκου Σπανού.

Ο άτυχος Θεμελης είχε συνεργείο αυτοκινήτων.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κάλυμνο και ήδη οι συγγενείς του ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του στην Κάλυμνο.

Ο Μάμας Χαραμαντάς συγγενικό πρόσωπο του εκλιπόντος, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στα αδέλφια και στην οικογένεια για τον άδικο χαμό του Θέμελη.