Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου: Βαριές ποινές σε 3 άτομα για υπόθεση ναρκωτικών στην Κάλυμνο.

951

 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κάθισαν τη Δευτέρα τρεις ημεδαποί, κάτοικοι Καλύμνου, που κρίθηκαν ένοχοι  για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας), βία κατά υπαλλήλων σε βάρος προσώπου που διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρα παραλαβής δέματος με ναρκωτικά, απόπειρα κατοχής και μεταφοράς από κοινού ναρκωτικών, κατοχή, αποθήκευση και πώληση και αποστολή ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ σε έναν 34χρονο κάτοικο Χώρας Καλύμνου, ποινή κάθειρξης 17 ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ στον 43χρονο αδελφό του και ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ σε έναν 52χρονο. Οι ποινές των δύο τελευταίων δεν ανεστάλησαν.

Στους αστυνομικούς περιήλθαν πληροφορίες που έφεραν τον δεύτερο να παραλαμβάνει μέσω μεταφορικών εταιρειών ναρκωτικά από τον τρίτο και να τα μοιράζει ο ίδιος στην Κάλυμνο ή με τη στρατολόγηση του αδερφού του πρώτου κατηγορούμενου.
Ελαβαν δε πληροφορίες που ήθελαν τον τρίτο να έχει στείλει ναρκωτικά μέσω μεταφορικής που εδρεύει στην περιοχή Φλασκάς Καλύμνου με εικονικό παραλήπτη.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν εκεί, διαπίστωσαν ότι το δέμα όντως υπάρχει και επιτηρούσαν διακριτικά την μεταφορική προκειμένου να συλλάβουν τον παραλήπτη.

Την 12:10′ ώρα μετέβη στο σημείο ο δεύτερος με ένα φορτηγό. Αμέσως οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν, πλην όμως αυτός εκείνη την στιγμή κατάλαβε την ιδιότητά τους και με γρήγορο βηματισμό, χωρίς να έχει προλάβει να παραλάβει το δέμα στα χέρια του, εισήλθε ξανά στο φορτηγό και επιχείρησε να χτυπήσει τρεις αστυνομικούς αναπτύσσοντας ταχύτητα σκοπεύοντας να τους χτυπήσει και να διαφύγει του ελέγχου.

Παρέσυρε και τραυμάτισε μια συνοριακή φύλακα στο αριστερό πόδι και εν συνεχεία απομακρύνθηκε, διαφεύγοντας του ελέγχου, ενώ καταδιώχθηκε μέχρι την περιοχή Κάστρο Χρυσαχεριάς όπου εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να εντοπισθεί και να συλληφθεί παρά τις επισταμένες αναζητήσεις στην περιοχή.

Στο δέμα βρέθηκαν τρία πακέτα με χαρτοπετσέτες μάρκας «melida» και στο ένα εξ αυτών που ήταν σχισμένο βρισκόταν μια νάιλον συσκευασία μαύρου χρώματος περιτυλιγμένη με κολλητική ταινία με ηρωίνη συνολικού βάρους 160 γραμμαρίων.

Υπάλληλος της μεταφορικής ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι όταν έφυγαν μετά από λίγο μετέβη για να παραλάβει το δέμα ο αδερφός του δράστη ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Κατά την έρευνα στην οικία του παρουσία της συζύγου του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε καζανάκι τουαλέτας μια συσκευασία ντεπόν που περιείχε μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους 0,92 γραμμαρίων και μια συσκευασία νάιλον που περιείχε άλλες έξι επιμέρους νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους η κάθε μία 0,91 – 0,59 – 1,01 – 1,33 – 0,21 και 0,14 γραμμαρίων αντίστοιχα και στην κουζίνα οικίας μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μια κάρτα Vodafone

 Πηγή:www.dimokratiki.gr