Τι συμβαίνει τελικά με την αποκατάσταση-επισκευή του κτιρίου του Λιμεναρχείου στην Κάλυμνο; (video)  

1065

Η αποκατάσταση –επισκευή του εμβληματικού κτιρίου όπου στεγάζεται το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο Καλύμνου, σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση του αναδόχου εργολάβου του έργου, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός 9 μηνών ,δηλαδή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2023, ημερομηνία που ήδη πέρασε,χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν προχωρήσει οι εργασίες

 Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλυμνίων, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων και των αργών ρυθμών εκτέλεσης του έργου,από την πρώτη στιγμή και παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις, αναγκάστηκε να κηρύξει εδώ και αρκετό καιρό τον Ανάδοχο έκπτωτο. Ο Ανάδοχος εργολάβος προσέφυγε κατά της απόφασης. Η Τεχνική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν έκανε δεκτή την ένσταση και ομόφωνα τον κηρύσσει έκπτωτο, ενώ αυτή τη χρονική στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία για να οριστικοποιηθεί η έκπτωση,προκειμένου να ξεκινήσει η αναζήτηση νέου εργολάβου.

Κι ενώ έτσι έχει η κατάσταση, εδώ και 3 ημέρες, παρατηρείται μία κινητικότητα στις εργασίες. Προχθές Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, συνεργείο που ήλθε από Κω  με πρωτοβουλία του αναδόχου,έστησε σκαλωσιές στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου και από χθες Τετάρτη με γρήγορους ρυθμούς προβαίνει σε εργασίες!

Απαντώντας σε ερώτηση που θέσαμε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου Μιχάλη Μπούκη μας είπε: Κι εγώ μένω έκπληκτος γιατί αν αυτή η εικόνα ήταν από την αρχή, δεν θα ήμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες έκπτωσης του εργολάβου.

Βέβαι είναι άγνωστο τι θα συμβεί μετά από αυτή την εξέλιξη.

Σίγουρα το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να αποκατασταθεί και να επισκευαστεί ένα εμβληματικό και επιβλητικό κτίριο που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Ας ελπίσουμε ότι οι εκκρεμότητες θα διευθετηθούν με τον καλύτερο τρόπο και το ταχύτερο δυνατό για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του πολύπαθου αυτού έργου.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς και όσα μας λέει ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης.

11-1-2023 Τι συμβαίνει τελικά με την αποκατάσταση του κτιρίου του Λιμεναρχείου;