Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοπανάκης. Διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή».

845

Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα σε ηλικία 67 ετών ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου με έντονη δραστηριότητα στην πολιτική, στον αθλητισμό και σε άλλους τομείς ενώ διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή» και της εφημερίδας «Γνώμη».

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1956. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο εξατάξιο Γυμνάσιο το 1974 και φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Βαρώτση στη Θεσσαλονίκη την διετία 1974-76.

Εργάσθηκε σχεδόν σε όλες τις θέσεις των εφημερίδων «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» (ημερήσια) και «ΓΝΩΜΗ» (εβδομαδιαία).

Παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ επί πολλά χρόνια.

Διετέλεσε μέλος του δ.σ. της Ένωσης Επαρχιακών Εφημερίδων Ελλάδος και της Ομοσπονδίας
Πετοσφαίρισης, καθώς επίσης και πρόεδρος των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου.

Υπήρξε νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος.

Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία το γένος Χαζηπέτρου με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Συλλυπητήρια δήλωση Μάνου Κόνσολα

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος , ένας ευαίσθητος πολίτης αυτού του τόπου.

Υπηρέτησε τον τόπο του μέσα από την αυτοδιοίκηση, τη δημοσιογραφία αλλά και τον αθλητισμό.

Είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του, είχε πάντα ένα ασίγαστο πάθος για ότι έκανε.

Αγαπούσε τα Δωδεκάνησα, τη Ρόδο και δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του μακριά από το τόπο του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βασίλη Α. Υψηλάντη

« Με οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπητού μου φίλου Δημήτρη Τσοπανάκη. Ο Δημήτρης υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και πατέρα, δημοσιογράφου, αυτοδιοικητικού αλλά και  προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στα κοινά και έντονη κοινωνική προσφορά. Ο χαμός του δημιουργεί ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην Δωδεκανησιακή κοινωνία. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του και στα παιδία του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη

Μια εμβληματική μορφή της Ρόδου και των Δωδεκανήσων έφυγε σήμερα από κοντά
μας.
Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν μια δυναμική προσωπικότητα που πρόσφερε πολλά
στον τόπο μας.
Ήταν ένας άνθρωπος που κράτησε με στιβαρό τρόπο τα ηνία της ενημέρωσης στη
«Ροδιακή» και τη «Γνώμη», υπηρετώντας με ασίγαστο πάθος και οξυδέρκεια τη
δημοσιογραφία, όχι μόνο στο πλαίσιο της καταγραφής των γεγονότων, αλλά και στο
πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων και παρεμβάσεων για την πρόοδο του νησιού
μας.
Ήταν πάντα κοντά σε όλους μας, από όλες τις θέσεις που του εμπιστεύθηκαν οι
συμπατριώτες μας, στην αυτοδιοίκηση και τον αθλητισμό.
Στη σύζυγό του, Ελευθερία, τα παιδιά του και την οικογένεια του εκφράζω τα πιο
βαθιά μου συλλυπητήρια.
Θα λείψει σε όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Δημήτρη!

Συλλυπητήρια δήλωση Γ.Νικητιάδη

«Η θλιβερή είδηση της απώλειας του Δημήτρη Τσομπανάκη, μας γεμίζει με λύπη. Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που τίμησε, υπηρέτησε και υπερασπίστηκε τις αξίες του τύπου και της δημοσιογραφίας.  Προσέφερε με ανιδιοτέλεια στον Αθλητισμό. Έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία διακόνησε έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του τόπου.  Πράος, διαλλακτικός και παράλληλα ευθύς, τα βασικά του χαρακτηριστικά που θα λείψουν από τη Ροδιακή κοινωνία. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Ας είναι αιωνία του η μνήμη».

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη

Πώς αποχαιρετά κανείς έναν φίλο και συνεργάτη πολλών χρόνων;

Με τον Δημήτρη συμπορευτήκαμε για δεκαετίες σε κοινές διαδρομές. Δουλέψαμε μαζί. Ζήσαμε μαζί. Περάσαμε πολλά.

Αυτό που πάντα με γοήτευε στον Δημήτρη ήταν ότι ήταν γεμάτος ζωή και βίωνε με πάθος ό,τι αγαπούσε. Στη Δημοσιογραφία, κρατούσε την πένα με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Τον Αθλητισμό, τον υπηρέτησε με απίστευτη ζωντάνια και ενέργεια. Στην τοπική Αυτοδιοίκηση, προσέφερε με την κριτική του ματιά και τη βαθιά γνώση για την ιστορία του τόπου και την κοινωνία μας.

Γιατί ο Δημήτρης είχε ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες. Πάντοτε ευχάριστος, πάντοτε με χιούμορ, συνδύαζε τη γνώση της γενιάς του με την ορμή μικρού παιδιού.

Το γραφείο του στην Περιφέρεια τον περιμένει για ένα ακόμα σχόλιο, ένα ακόμα αστείο, ένα ακόμα ξεφύλλισμα εφημερίδας. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης όμως πήρε σήμερα άλλη θέση. Την παντοτινή του θέση στις καρδιές όλων μας.

Εκ μέρους της άλλης του «οικογένειας» εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποχαιρετώ τον Δημήτρη με βαθύτατη θλίψη.

Ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αλλά πρωτίστως ως φίλος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ελευθερία, στα παιδιά του και τους οικείους του.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ)Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας 

Η Πρόεδρος Ευτυχία Χαραλαμποπούλου

Η θλιβερή είδηση της απώλειας του Δημήτρη Τσοπανάκη μας  προκάλεσε  θλίψη, όπως και σε όλη την κοινωνία της Ρόδου .Το αποτύπωμα του θα μείνει έντονο στη Δημοσιογραφία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση , τον Αθλητισμό και πάντα θα θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την προσφορά του και της οικογένειας του στην παράταξη μας. Θα μας λείψει η καλοσύνη του,το χαμόγελο του,το χιούμορ του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο του ,στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Φώτη Χατζηδιάκου

Ο πρόωρος θάνατος του αγαπητού φίλου, Δημήτρη Τσοπανάκη γέμισε θλίψη και βαθιά συγκίνηση την κοινωνία της Ρόδου, τις μικρές Κοινότητες του τόπου της ιδιαίτερης καταγωγής του, των Απολλώνων και της Σαλάκου, τους φίλους και συγγενείς του, αλλά κυρίως την οικογένεια του.
Ήταν μαχητής σε αγώνες, μικρούς και μεγάλους και αντιμετώπισε, με θάρρος και αξιοπρέπεια το τελευταίο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της υγείας του.
Προσηνής, συνεργάσιμος, ευπροσήγορος, με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια υπηρέτησε ακάματα την Αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό, μέσα από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και την δημοσιογραφία, ως εκδότης της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗΣ» και μέτοχος της ιστορικής εφημερίδας «ΡΟΔΙΑΚΗΣ».
Αρχές και αξίες, με τις οποίες συμπορεύτηκαν με τον αείμνηστο αδελφό του Γιώργο Τσοπανάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε και αυτός.
Στον ανείπωτο πόνο της οικογένειας του, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνη Γιαννικουρή.

«Έφυγε από τη ζωή ένας γνήσιος αγωνιστής, ένας άριστος πατριώτης, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και ένας στοργικός οικογενειάρχης. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και να ζήσουμε από κοντά, τον Δημήτρη Τσοπανάκη, ξέρουμε πολύ καλά, ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο της ψυχής και του χαρακτήρα του.

Ο Δημήτρης  υπηρέτησε με ιδιαίτερη χρησιμότητα τον τόπο του, από όποια θέση και αν ανέλαβε στο στίβο της ζωής: Στην δημοσιογραφία, στον αθλητισμό, στην αυτοδιοίκηση.

Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με τους αγώνες και το έργο του, παρακαταθήκη σε όλους όσους μάχονται για να φέρουν στον τόπο και τους νησιώτες μας ένα καλύτερο αύριο.

Εκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου τα θερμότερα συλλυπητήριά μου, στη σύζυγό του Ελευθερία, στα παιδιά του Σάββα, Έλλη, Λουκά και Ιωάννα. Θα μείνει αθάνατος για πάντα στις καρδιές μας.»