Αιχμηρός ο Μικές Ρήγας για τη φραστική επίθεση και τις απειλές από το Δήμαρχο Δ. Διακομιχάλη (video)

1039

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 στις 10.00 το πρωί η Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και ο επικεφαλής και τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής.

Στο πάνελ, ο Γιάννης Γαλουζής ήταν πλαισιωμένος από το δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Μικέ Ρήγα και το δημοτικό σύμβουλο και τέως Πρόεδρο του ΔΣ Ποθητό Μαγκούλια,

Στη συνέντευξη αυτή, σχετική ερώτηση τέθηκε στο Μικέ Ρήγα για τη φραστική επίθεση και τις απειλές που δέχθηκε από το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη, με αφορμή τα σχόλια που είχε κάνει για τον αγιασμό “κεκλεισμένων των θυρών” στο νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Ο Μικές Ρήγας με αιχμηρό λόγο είπε μεταξύ άλλων: Είπε και διάφορα άλλα (ο κ. Διακομιχάλης) ότι βρίσκομαι σε πανικό γιατί επίκειται ποινικό δικαστήριο το οποίο με αφορά, αναφέρθηκε σε μέλος της οικογένειας μου με μία μομφή ιδιαίτερη. Να πω ότι εγώ δεν διώκομαι ποινικά από κανένα δικαστήριο. Πανικό δεν έχω, πιθανόν να έχει ο ίδιος βλέποντας ότι καταρρέει σαν “χάρτινος πύργος” το δήθεν οικοδόμημα που έχει στήσει τον τελευταίο καιρό.

Στη συνέχεια ο Μικές Ρήγας εξήγησε τους λόγους αλλαγής της συμπεριφοράς του Δημάρχου απέναντι του, αφού μέχρι τον Ιούλιο 2021 τον επαινούσε για τη λειτουργία του, ως Προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Όπως χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων: Η τακτική του Δ.Διακομιχάλη είναι γνωστή “διαίρει και βασίλευε”, το κάνει διαχρονικά. Προσπάθησε μέσα από αυτή τη συνεργασία, να διεμβολίσει την Παράταξη μας και στόχος ο Μικές Ρήγας. Διότι ο Μικές Ρήγας καλώς ή κακώς βγαίνει πρώτος σε ψήφους μεταξύ όλων των υποψηφίων, 2 φορές. Προσπάθησε με μία τακτική ιδιαίτερη να με πείσει να αποχωρήσω από την Παράταξη του Γιάννη Γαλουζή και να προσχωρήσω στη δική του παραμένοντας Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Δεν ενέδωσα σε αυτή την τακτική, με ψηλά το κεφάλι αποχώρησα από τη θέση του Προέδρου. Όσο αφορά τις απειλές, νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι δεν φοβάμαι κανένα. Ότι θα βγάλει πράγματα που δεν μου αρέσουν, αν νομίζει ο κ. Διακομιχάλης ότι έχω κάνει κάτι επιλήψιμο, υπάρχουν οι διαδικασίες που μπορεί να προσφύγει. Δεν θα του επιτρέψω όμως να με προσβάλει ,να με θίγει, να αφήνει υπονοούμενα για μένα ή για τον πατέρα μου στον οποίο αναφέρθηκε, να σπιλώσει το επίθετο μου ,την τιμή και την υπόληψη μου. Θα τα διαφυλάξω ως “κόρη οφθαλμού”. Εγώ έχω ένα επίθετο που έχω κληρονομήσει από τον πατέρα μου και η περιουσία μου είναι τα δύο παιδιά μου. Αυτά θα αφήσω παρακαταθήκη στην κοινωνία.

Δείτε αναλυτικά τα όσα απάντησε ο Μικές Ρήγας στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

9-2-2023 Απάντηση του Μ.Ρήγα στον Δ.Διακομιχάλη