Ι. Γαλουζής για νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό: Τον οραματιστήκαμε, το μελετήσαμε, τον υλοποιήσαμε-Η Παράταξη Διακομιχάλη ήταν απούσα! (video)

808

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, η Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και ο επικεφαλής και τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής.

Στο πάνελ, ο Γιάννης Γαλουζής ήταν πλαισιωμένος από το δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Μικέ Ρήγα και το δημοτικό σύμβουλο και τέως Πρόεδρο του ΔΣ Ποθητό Μαγκούλια. Ρεπορτάζ για τη συνέντευξη αυτή μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που εστιάστηκε στην επίσημη ανακοίνωση συμμετοχής της Παράταξης στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023, και σε 3 θέματα επικαιρότητας . Στη διαχείριση απορριμμάτων, στην ΑΕΝ Καλύμνου και στο νέο Βρεφονηπιακό-Παιδικό σταθμό. Επίσης δόθηκαν απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα για τη φραστική επίθεση και τις απειλές που δέχθηκε ο Μικές Ρήγας από το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη,, στην επιστροφή του Ποθητού Μαγκούλια στην Παράταξη, αλλά και αν η Παράταξη είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.

Με το δημοσίευμα μας αυτό, θα εστιάσουμε στο θέμα του νέου υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού-Παιδικού Σταθμού στα Βασιλικά, αλλά και στον αγιασμό “κεκλεισμένων των θυρών” που έγινε με εντολή του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη.

Ο Γιάννης Γαλουζής αναφερόμενος στο θέμα ,ξεκίνησε λέγοντας: Είναι ένα έργο που Οραματιστήκαμε, μελετήσαμε και υλοποιήσαμε. Αναφέρθηκε στο υπερσύγχρονο έργο , ένα στολίδι όπως είπε, που απέκτησε η Κάλυμνος και ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ “ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ”

Στη συνέχεια μίλησε για την ενέργεια του Δημάρχου να γίνει αγιασμός “κεκλεισμένων των θυρών” λέγοντας μεταξύ άλλων: Ενώ περιμέναμε να γίνουν εγκαίνια και αγιασμός παρουσία του Περιφερειάρχη ,των Αρχών ,των Γονέων και των παιδιών, ξαφνικά μαθαίνω στις εννέα παρά τέταρτο το πρωί, ότι μετά από λίγη ώρα στις 9.30 πμ θα γίνει αγιασμός με εντολή Δημάρχου. Ειδοποίησα τους 2 πρώην Αντιδημάρχους Μικέ Ρήγα και Γιώργο Ψαρά και μαζί πήγαμε στον Βρεφονηπιακό Σταθμό για να παραστούμε στον αγιασμό. Μόλις φτάσαμε, είδαμε ένα Δήμαρχο έξαλλο ,ειδικά όταν είδε ότι στο χώρο βρισκόντουσαν δημοσιογράφοι(οι συνεργάτες του kalymnos-news) για να βιντεοσκοπήσουν το γεγονός και να πάρουν δηλώσεις, που είχαν προσέλθει από μόνοι τους, χωρίς να τους έχω ειδοποιήσει εγώ. Δεν ήταν κάτι κρυφό. Έξαλλος ο Δήμαρχος να τους πετάξει έξω ,να πετάξει έξω εν τω μεταξύ και τα δικά μου Στελέχη, το Μικέ Ρήγα και το Γιώργο Ψαρά για τι δεν ήταν μέλη του ΔΣ του Βρεφονηπιακού Σταθμού και έπρεπε να βγούνε από το χώρο! Μία συμπεριφορά κάθε άλλο η πρέπουσα , η αρμόζουσα για ένα έργο καινούργιο. Ο Σεβασμιότατος που ήταν εκεί έμεινε άναυδος. Αντί ο Δήμαρχος να ηρεμήσει τα πράγματα και αντί πει εντάξει, άρχισε και να απειλεί. Μάλλον σκέφτηκε ότι δεν θα παραστεί κανένας από τις αντιπολιτεύσεις, άρα θα ήταν μόνος του και θα βγάλει τις δικές του φωτογραφίες και να τις ανεβάσει στη δική του ιστοσελίδα και να λέει ότι αυτός έχει κάνει τον αγιασμό και να περάσει αυτά που θέλει.

ΑΠΟΥΣΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΑΠΌ ΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Ακολούθως ο Γιάννης Γαλουζής επισήμανε ότι η Παράταξη Διακομιχάλη ως αντιπολίτευση ήταν απούσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν λαμβανόντουσαν αποφάσεις για την κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Ενδεικτικά ανέφερε τρεις αποφάσεις

-Στις 29 Μαρτίου 2016, με θέμα την παραλαβή μελετών, μεταξύ των οποίων η μελέτη “Κατασκευής νέου Παιδικού Σταθμού”. Η παράταξη Διακομιχάλη απούσα.

-Στις 29 Μαρτίου 2016 με θέμα πρόταση παράτασης υποβολής Φακέλων έργων ένταξη στο ΕΣΠΑ.Η παράταξη Διακομιχάλη απούσα.

-23 Ιουνίου 2016 ,έχει κατατεθεί ο φάκελος, έχει έλθει η ένταξη του έργου από τον Περιφερειάρχη και το δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να πάρει απόφαση αποδοχής. Η παράταξη Διακομιχάλη απούσα.

Επιχειρώντας να δώσει ο Γιάννης Γαλουζής ερμηνεία για την τακτική αυτή που ακολουθούσε ο Διακομιχάλης, είπε: Επειδή επί προηγούμενης Δημαρχίας Διακομιχάλη, το έργο ήταν μηδενικό δεν ήθελε, δεν αισθανόταν καλά, να έχουμε τέτοιου είδους εντάξεις γιατί η περίοδος του, δεν είχε καμία ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Άρα ήταν τα πρώτα έργα που εντάχθηκαν μετά την περίοδο Ρούσσου. Δεν αισθανόταν καλά ,ήθελε να καθυστερήσει ,να κωλυσιεργήσει τα έργα αυτά ,πράγμα που νομίζω ότι το κατάφερε ,όταν βγήκε στη Δημοτική Αρχή ,γιατί το έργο έπρεπε να παραδοθεί τέλος 2019. Δώσαμε παράταση 6 μήνες, άντε να πάμε το 2020 το καλοκαίρι . Μα δεν ξεκίνησε το 2020. Πέρασε το 2021,το 2022 και φτάσαμε το 2023 να πάμε να κάνουμε εγκαίνια και μάλιστα εγκαίνια με επεισόδια. Εγκαίνια, εγώ είμαι εδώ, βγείτε έξω και κανένας άλλος. Θα τα κάνω μόνος μου εγώ και η Παράταξη μου. Αυτό ήθελε, να κάνει αγιασμό και είναι μόνο η Παράταξη του. Αυτό είναι καταδικαστέο.

Κλείνοντας ο Γιάννης Γαλουζής σχολίασε το ότι η Δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, με αποτέλεσμα ,να κλείσει ο Σταθμός στην αγία Τριάδα, για να λειτουργήσει ο νέος.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γαλουζής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

9-2-2023 Ο Γ.Γαλουζής για τον «τρόπο λειτουργίας» του Δ.Διακομιχάλη
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός