Ο Γιάννης Μαστροκούκος για τη Στελέχωση του Νοσοκομείου Καλύμνου.

643

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος θέτει το πρόβλημα στελέχωσης του Νοσοκομείου Καλύμνου και τις ελλείψεις στην Καρδιολογική και Παθολογική Κλινική..

Παραθέτουμε ως έχει την επιστολή:

 Προς: Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη

                                                         Κοιν. Διοικητή νοσοκομείου Καλύμνου κ. Φανιό Ν.

                                                              Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Στελέχωση νοσοκομείου Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Το νοσοκομείο Καλύμνου αποτελεί σπουδαία δομή στον χώρο της υγείας. Λειτουργεί από την δεκαετία του 1920 και ανεγέρθει με δαπάνη του Μεγάλου Καλύμνιου   Ευεργέτη, Νικολάου Βουβάλη. Η παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας παίζει  καθοριστικό ρόλο στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών της περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου ,αλλά συνάμα αποτελεί και καθοριστικό παράγοντα, για την διατήρηση του πληθυσμού στο νησί.

Σήμερα, το Νοσοκομείο μας στερείται βασικών ειδικοτήτων .Η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για την επαρκή στελέχωση του ιδρύματος.

Επικουρικά, ως  αξιωματική Αντιπολίτευση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας τονίζουμε την αναγκαιότητα για την άμεση επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού προσωπικού των παρακάτω ειδικοτήτων, με άμεση προτεραιότητα αυτή των καρδιολόγων:

1.Καρδιολογική Κλινική:

  • Στις 02/08/2022 πήρε μετάθεση ο καρδιολόγος και έκτοτε στο  νοσοκομείου μας δεν υπηρετεί κανείς. Το κενό καλύπτεται εκ των εντόνων από ιδιώτες και με μετακίνηση γιατρού από άλλα νοσοκομεία, ένα δεκαήμερο τον μήνα.

Εκδόθηκε στις 05/08/2022 η προκήρυξη για μία(1) θέση Διευθυντή και μία (1) θέση Επιμελητή Α΄. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ακόμα.

2.Παθολογική Κλινική:

  • Εκδόθηκε στις 05/08/2022 η προκήρυξη για μία (1) θέση Επιμελητή Α΄ και η διαδικασία κατέστη  άγονη.

Γενικά:

  • Με την σύμφωνη γνώμη της 2ης Υ.Π.Ε. βρίσκεται αίτημα στο Υπουργείο σας για την προκήρυξη κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων  που προβλέπονται στον οργανισμό του Νοσοκομείου μας και είναι κενές όπως: Μία (1) θέση Ακτινοδιαγνώστη, μία (1) θέση πνευμονολόγου ,μία(1) θέση νεφρολόγου, μία (1) θέση παιδιάτρου.

Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, δεν έχουν επιλογή εναλλακτικών λύσεων. Μοναδική δομή υγείας είναι το νοσοκομείο μας.

Παρακαλούμε πολύ να θέσετε σε άμεση προτεραιότητα την στελέχωση του νοσοκομείου μας με ιατρικό προσωπικό, το δικαιούνται άλλωστε οι κάτοικοι αυτού του ακριτικού νησιού, που εκτός των άλλων, αποτελούν τους συνοριοφύλακες της Πατρίδας μας.

Με εκτίμηση

Για την Παράταξη

Ο Επικεφαλής

Μαστροκούκος Γιάννης
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός