Πέρασαν 5 χρόνια και ακόμη η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου περιμένει τις 5 παραδοσιακές φορεσιές (καβάδια) που ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ Καλυμνίων !

888

Πριν 5 χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Καλυμνίων ,ενέκρινε ομόφωνα τη σκοπιμότητα Χορήγησης πέντε (5) παραδοσιακών καλύμνικων φορεσιών στην Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω ‘Αγιος Σάββας», μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε. Σχετικό δημοσίευμα του kalymnos-news.gr εκείνης της εποχής με τίτλο: “Απόφαση για χορήγηση από το Δήμο Καλυμνίων πέντε (5) παραδοσιακών τοπικών φορεσιών στην Ένωση Καλυμνίων Ρόδου” μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Μέχρι σήμερα ,πέντε χρόνια μετά, η απόφαση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση που έκανε σήμερα, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα ,την οποία και παραθέτουμε παρακάτω:

Πριν από πέντε χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου με Δήμαρχο τον Γιάννη Γαλουζή ενέκρινε τη χορηγία παραδοσιακών φορεσιών (καβαδιών) στην Ένωση Καλυμνίων Ρόδου. Η Δημοτική Αρχή Καλύμνου άλλαξε μετά τις εκλογές και ανέλαβε η νέα. Από τότε, ακόμα η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου περιμένει τα καβάδια τα οποία αφού ράφτηκαν, σαπίζουν σε κάποιες αποθήκες και για τα οποία, ακόμα δεν έχει βρεθεί η λύση, για να δοθούν στους Καλύμνιους της Ρόδου…

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο Ρόδου και προσωπικά τον Πρόεδρο Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη διότι πάντα, βρίσκει τον τρόπο να ανταποκριθεί στα αιτήματα των 70 (εβδομήντα) περίπου Πολιτιστικών Συλλόγων της Ρόδου. Με τον τρόπο αυτό, χορήγησε φορεσιές και στον δικό μας Σύλλογο. τόσο απλά.