Σε “χειμερία νάρκη” το Δημοτικό Συμβούλιο Καλυμνίων !

948

Πριν 40 ημέρες στις 7 Ιανουαρίου 2023, είχαμε αναρτήσει στο kalymnos-news.gr δημοσίευμα με τίτλο “Η πλήρης απαξίωση του δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων. Μόνο 87 Αποφάσεις το 2022, όταν το 2018 είχαν ληφθεί 347 !”

Ένα δημοσίευμα με το οποίο καυτηριάζαμε την πλήρη απαξίωση  και  υποβάθμιση  του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων, τα τελευταία 3 χρόνια και τον αυταρχικό τρόπο λειτουργίας του Προέδρου του ΔΣ, με την ανοχή του Δημάρχου, όσο και με την αποφυγή να φέρουν προς συζήτηση για ενημέρωση των μελών ή λήψη αποφάσεων, μία σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με σημαντικά έργα υποδομών και ανάπτυξης. Μάλιστα παραθέταμε και των αριθμών των Αποφάσεων  που είχαν ληφθεί ετησίως, τα τελευταία 6 χρόνια και ήταν όπως παρακάτω:

ΕΤΟΣ 2017 : 328

ΕΤΟΣ 2018 : 347

ΕΤΟΣ 2019 : 254

ΕΤΟΣ 2020 : 121

ΕΤΟΣ 2021 : 123

ΕΤΟΣ 2022 :   87

Στις 12 Ιανουαρίου 2023, 5 ημέρες μετά, η Δημοτική αρχή, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας, με ένα κατάπτυστο δελτίο τύπου και με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζει των ύβρεων και της “λάσπης” επιτέθηκε στο kalymnos-news.gr. Όμως πάνω στη βιασύνη τους, επιβεβαίωναν το τεκμηριωμένο και ακριβέστατο δημοσίευμα μας,  αναφέροντας επακριβώς τα ίδια νούμερα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2023, έχουν περάσει 2 μήνες από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 16 Δεκεμβρίου 2022, με θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023.Μάλιστα ήταν μία ειδική συνεδρίαση για συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του νέου οικονομικού έτους 2023, που αποτελεί μια κορυφαία πολιτική διαδικασία.

Δυστυχώς όμως και αυτή την κορυφαία πολιτική διαδικασία κατάφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς με την ανοχή του Δημάρχου να την υποβαθμίσουν και να την γελοιοποιήσουν. Η διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης ήταν ακριβώς 8 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Αν από αυτά αφαιρέσουμε, το χρόνο για να ληφθούν οι παρουσίες των μελών του ΔΣ, κάποια ανακοίνωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣ και οι ευχές που στο τέλος δόθηκαν, ο καθαρός χρόνος, συζήτησης της κορυφαίας αυτής πολιτικής διαδικασίας δεν ξεπέρασε τα 6 λεπτά, που τα κάλυψε ο Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλυμνίων. Στην περίπτωση αυτή ίσχυσε το σλόγκαν παλιάς τηλεοπτικής διαφήμισης, “Ψεκάστε, Σκουπίστε, Τελειώσατε“. Σχετικό δημοσίευμα μας μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Έκτοτε, αν και διανύουμε το δεύτερο ήμισυ του Φεβρουαρίου 2023 και έχουν περάσει 2 μήνες από την τελευταία συνεδρίαση, το Δημοτικό συμβούλιο δεν έχει προσκληθεί μέχρι σήμερα σε συνεδρίαση διά ζώσης.

Τα “κουρασμένα παλικάρια” της Δημοτικής Αρχής φαίνεται ότι βρίσκονται σε κατάσταση ” χειμερίας νάρκης”. Βέβαια ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς σε κάποιο “ξύπνημα” του από την “χειμέρια νάρκη”, πριν 7 ημέρες, έστειλε την παρακάτω επιστολή στους επικεφαλής των Παρατάξεων, δικαιολογώντας την μη ομαλή λειτουργία του ΔΣ, όπως αναφέρει, στην “Κυβερνοεπίθεση”!

Δεν πρόκειται αυτή τη χρονική στιγμή να επεκταθούμε, γι’ αυτή την υποβάθμιση και ουσιαστικά γελοιοποίηση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, με αυτά που συμβαίνουν, γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν βαρύτατες εκφράσεις για τους υπεύθυνους που οδήγησαν σε αυτό το κατάντημα.

Απλά να τους θυμίσουμε ότι “κοντά οι Κυριακές” που ο Καλυμνιακός λαός θα εφαρμόσει και αυτός το σλόγκαν “ψεκάζει, σκουπίζει, καθαρίζει” για τα “κουρασμένα παλικάρια” της Δημοτικής Αρχής και θα τα στείλει για ξεκούραση μακράς διάρκειας.

ΥΓ: Για όσους φίλους πιστεύουν ότι σύντομα τα “κουρασμένα παλικάρια” της Δημοτικής Αρχής θα “ξυπνήσουν” από τον “χειμωνιάτικο ύπνο” τους, να τους πούμε ότι “χλωμό” το βλέπουμε, γιατί πρόκειται να επηρεαστούν από τη “θερινή ραστώνη” που θα ακολουθήσει.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός