Το Νοσοκομείο Καλύμνου, ο Ιατρός Δημήτριος Σαουλίδης και η Προϊσταμένη Ευδοκία Τάλια βραβεύτηκαν από τον Πρωθυπουργό στην εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας.

1094

Σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 5.00 το απόγευμα, το Υπουργείο Υγείας διοργάνωσε εκδήλωση απονομής των πρώτων βραβείων για το ΕΣΥ, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού στην Αθήνα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη τιμή και για το Νοσοκομείο Καλύμνου αφού στους βραβευθέντες Υγιεονομικούς ήταν όπως αναφέραμε στο kalymnos-news.gr και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ οι:

1) Σαουλίδης Δημήτριος Ιατρός Διευθυντής, Ειδικότητας Αναισθησιολογίας του ΓΝ Καλύμνου «Το Βουβάλειο» και η
2) Τάλια Ευδοκία κατηγορίας/Κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, Προϊσταμένη του Χειρουργικού
τομέα του ΓΝ Καλύμνου «Το Βουβάλειο»

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα με την αναφορά στο Νοσοκομείο Καλύμνου: Τα πρώτα βραβεία αφορούν στην αντιμετώπιση της Πανδημίας ,στην πρώτη αυτή ενότητα, βραβεύονται οι Παθολογικές και Πνευμονολογικές Κλινικές ,που σε όλη την Ελλάδα ήταν Κλινικές που στήριξαν τους Ασθενείς με κορωνοϊό ,με τη βοήθεια συχνάπολλών άλλων ειδικοτήτων. Ξεκινάμε βραβεύοντας το μεγαλύτερο Νοσοκομείο που νοσήλευσε πάνω από 12.000 ασθενείς το “Σωτηρία”…..Βραβεύουμε επίσης δύο μικρά Νοσοκομεία το Νοσοκομείο της Δράμας που πιέστηκε πάρα πολύ…. Βραβεύουμε επίσης το Νοσοκομείο της ακριτικής Καλύμνου, που πιέστηκε πολύ στο 2ο κύμα της πανδημίας και τον Αναισθησιολόγο Δημήτρη Σαουλίδη, και την Προϊσταμένη κυρία Ευδοκία Τάλια, που οργάνωσαν μία υποδειγματική Κλινική για τους ασθενείς με covid.

Οι βραβεύσεις έγιναν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η βράβευση αυτή «είναι το ελάχιστο “ευχαριστώ” που μπορούμε να σας πούμε ως Πολιτεία για όσα προσφέρατε στην υγειονομική κρίση και όσο προσφέρετε στο ΕΣΥ». Υπογράμμισε πως «όμοια κρίση δεν είχαμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν, και κανένα σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο. Πετύχαμε, όμως, το καλύτερο δυνατόν και πάντα θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Στην ομιλία του που είχε προηγηθεί και απηύθυνε σε εκδήλωση για την βράβευση υγειονομικών του ΕΣΥ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θυμάται ακόμη βιωματικά τις καθημερινές αγωνιώδεις συσκέψεις που γίνονταν τότε στο Μαξίμου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, και είπε ότι «είχαμε καταφέρει πολύ αποτελεσματικά να ελέγξουμε το πρώτο κύμα, και κερδίσαμε χρόνο για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών και περισσότερες ΜΕΘ».

Τώρα που αυτός ο κύκλος κλείνει, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να γίνει ένας ψύχραιμος απολογισμός για το ποιες αδυναμίες επισημάνθηκαν και τι έγινε σωστά. Τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός φέτος για την Υγεία είναι 5,2 δισ ευρώ, ενώ το 2019 ήταν 3,8 δισ. ευρώ. «Τότε το προσωπικό της Υγείας ήταν λιγότερο από 100 χιλιάδες, ενώ σήμερα είναι 108 χιλιάδες, και εάν προσθέσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στην Υγεία, και οι Υγειονομικοί θα δουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σύντομα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.