Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με αστυνομικούς της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου.

167

Την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ζητά με παρέμβασή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε αεροδρόμια αλλά και σε λιμάνια των νησιών, για τον διαβατηριακό έλεγχο στις πύλες εισόδου, που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό, καθώς είναι επιφορτισμένο με πλήθος καθηκόντων ενώ, εκτός των άλλων, οι υπηρεσίες της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου είναι υποστελεχωμένες.

Τονίζει ότι είναι  άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί το αναγκαίο προσωπικό εγκαίρως, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του αεροδρομίου της Κω, αλλά και των υπηρεσιών διαβατηριακού ελέγχου στα λιμάνια της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου.

Επισημαίνει ότι απαιτείται η άμεση απόσπαση και τοποθέτηση:

– 50 αστυνομικών, τουλάχιστον, για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κω. Η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνει άμεσα, αφού ξεκίνησαν ήδη οι πτήσεις από το εξωτερικό.

– 4 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Κω.

– 3 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Καλύμνου.

– 2 αστυνομικών για την υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου στη Λέρο.