Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κάλυμνο.

765

                                      

    Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από την ΠΕ Καλύμνου εκδόθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Καλύμνου , το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 είναι:                     

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

   Α. Γενικός Σημαιοστολισμός από 8ης πρωϊνής ώρας της  23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

   Β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α.,των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της  24ης και  25ης Μαρτίου 2023.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24  ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 ΄Ωρα 11.00 :  Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης και ομιλίες από εκπαιδευτικούς

 

΄Ωρα 12.00  :  Απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην κεντρική πλατεία, από μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής  Κατάρτισης μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και Οδηγούς ,  το Λύκειο Ελληνίδων, το Αναγνωστήριο  «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» και τον Δικηγορικό Σύλλογο.

 ΣΑΒΒΑΤΟ  25Η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

΄Ωρα 08.00 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας  στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ»  και της  Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.               

΄Ωρα 10.55 : Προσέλευση των Επισήμων.

΄Ωρα 11.00 : Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό  Ναό Αγίου Νικολάου. Θα   χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παΐσιος,  συμπαραστατούμενος από τον Ιερό  Κλήρο   της πόλης.

Τιμές θα αποδώσει  απόσπασμα του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ»  και η Δημοτική Φιλαρμονική

΄Ωρα 11.30:  Παράταξη των τμημάτων που θα παρελάσουν στο χώρο του   Λιμεναρχείου κατά  τη  σειρά εκκίνησης τους προς το χώρο της παρέλασης. (Εκκίνηση από το ξενοδοχείο Ολυμπίκ – Τερματισμός  τμημάτων μπροστά από το Δημαρχείο) .  Ώρα 11.45 : Επιμνημόσυνη δέηση και  εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας  από  τον κ.Αποστολίδη Κωνσταντίνο , διευθυντή του   Δημοτικού Σχολείου  Βαθέος  Καλύμνου.

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, στην κεντρική  πλατεία από τους:                             

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , Δήμαρχο Καλυμνίων ,  Διοικητή του 5/42 ΣΕ «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» ,Έπαρχο,  εκπροσώπους των  Αναγνωρισμένων   από τον Κανονισμό της Βουλής  πολιτικών  κομμάτων, Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου  ως     εκπρόσωπο  της Εθνικής  Αντίστασης,  Διοικητή   του  Α.Τ. Καλύμνου, Λιμενάρχη,  Διοικητή της  ΑΕΝ ,  Προϊστάμενο εθελοντικού πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου, εφεδροπολεμιστικές  οργανώσεις και εκπροσώπους των παραρτημάτων των  αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην   Περιφερειακή  Ενότητα Καλύμνου και  εκπρόσωπο της Παμμακεδονικής Ένωσης  Μακεδονικού αγώνα  Ελλάδος – Αυστραλίας,  παρουσία των Αρχών και του Λαού.

Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσουν άγημα του 5/42 ΣΕ «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ»   και  η Φιλαρμονική  του   Δήμου Καλυμνίων.

΄Ωρα 12.15:  Παρέλαση, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων,  του Λυκείου    Ελληνίδων, τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σωμάτων   Ελλήνων προσκόπων  και Ελληνικού Οδηγισμού  , των μαθητών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης,    των μαθητών και μαθητριών  της    Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστών της ΑΕΝ, αγήματος  της Πολεμικής Σημαίας του 5/42 ΣΕ της  Μικράς  Ασίας , του Λιμενικού Σώματος  και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του  5/42 Σ.Ε. «Δελβινάκι».   

 ‘Ωρα 18.00 : Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ»  και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.

΄Ωρα 19.30: Το Αναγνωστήριο  Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»   διοργανώνει  εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας , στο ισόγειο  του Πνευματικού Κέντρου, η οποία περιλαμβάνει :

                       Ομιλία της  κ. Σεβασμίας – Αικατερίνης Κουτσουράη  , διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Χώρας Καλύμνου,  με θέμα :  «Ιστορικά σημειώματα  από την επανάσταση του 1821 στον τόπο μας»

Παρουσίαση  εκδήλωσης  από τους μαθητές του  2ου Δημοτικού Σχολείου  Χώρας Καλύμνου  που  περιλαμβάνει θεατρικό  έργο  με τίτλο «Η άφιξη του αποστόλου της Φιλικής  Εταιρείας στην  Κάλυμνο» και  μουσικό μέρος .
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός