Σταμάτησε, λόγω λήξης της σύμβασης, το “JOY STAR” που προσωρινά κάλυπτε τα δρομολόγια του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” στη γραμμή ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ-ΑΡΚΟΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ.

1112

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 η σύμβαση του ΥΝΑΝΠ με το Ε/Γ-Δ/Ρ “JOY STAR” για την εξυπηρέτηση προσωρινά της γραμμής στο τμήμα ΠΑΤΜΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ-ΑΡΚΟΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή, 4 φορές την εβδομάδα, που εκτελούσε το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”.

Η αρχική σύμβαση είχε ισχύ μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών στο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και όχι πέραν της 22/01/2023. Στη συνέχεια και λόγω καθυστέρησης επιστροφής και επαναδρομολόγησης του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παράτεινε τη σύμβαση μέχρι στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Το Ε/Γ-Δ/Ρ “JOY STAR” ήδη από χθες 1 Μαρτίου 2023 αναχώρησε για να επιστρέψει στη βάση του.

Τα νησιά του Βορείου συγκροτήματος αυτή τη χρονική στιγμή και μέχρι την επιστροφή του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” εξυπηρετούνται με 4 επιπλέον επιδοτούμενα δρομολόγια των καταμαράν της “DODEKANISOS SEAWAYS” που ήδη ξεκίνησαν από τις 20 Φεβρουαρίου 2023.

Για το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” ,όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης ,απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τρίτη, θα αναχωρούσε σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 από Πειραιά για να επιστρέψει στην Κάλυμνο.

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή, απόγευμα,  4 Δεκεμβρίου 2022 το «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ»  ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ» μεταφέρθηκε με προορισμό το Κερατσίνι στον Πειραιά, προκειμένου να επισκευαστεί και να αποκατασταθούν οι σημαντικές υλικές ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση του σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου, τις νυκτερινές ώρες της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022. Επίσης να πραγματοποιήσει την ετήσια συντήρηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr στις 6 Φεβρουαρίου 2023 το «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ», ολοκλήρωσε το δεξαμενισμό του και μετά από τις προβλεπόμενες επιθεωρήσεις θα επέστρεφε στην Κάλυμνο. Όπως έχουμε αναφέρει σε προγενέστερο δημοσίευμα μας, ζητήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία η εκτέλεση του “πειράματος ευστάθειας” και στη συνέχεια ζητήθηκαν να υποβληθούν νέες μελέτες. Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 το πλοίο πραγματοποίησε δοκιμαστικά. Επίσης νέα δοκιμαστικά είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιήσει και σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 και αναμένονται τα αποτελέσματα, προκειμένου να του επιτραπεί η επαναδρομολόγηση του.