Συντήρηση στο θάλαμο αποσυμπίεσης του Νοσοκομείου Καλύμνου (video)

662

Εβδομάδα συντήρησης του Θαλάμου Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας (θάλαμος αποσυμπίεσης) που διαθέτει το Νοσοκομείο Καλύμνου

Ειδικό συνεργείο της κατασκευάστριας Γερμανικής Εταιρείας HAUX ήλθε στην Κάλυμνο και προβαίνει σε εργασίες συντήρησης του Θαλάμου αποσυμπίεσης

Να επισημάνουμε ότι το Νοσοκομείο Καλύμνου είναι από τα ελάχιστα σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν Μονάδα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας με θάλαμο αποσυμπίεσης. Για την ιστορία να πούμε ότι στην Κάλυμνο ως άρρηκτα δεμένη με τη σπογγαλιεία, χορηγήθηκε θάλαμος αποσυμπίεσης στο νοσοκομείο του νησιού από τη δεκαετία του 1970,ο οποίος όμως ελάχιστα λειτούργησε.

Το 1997 συνεστήθη οργανωμένο τμήμα υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας το οποίο στελεχώθηκε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το 2003 αντικαταστάθηκε ο παλαιός θάλαμος αποσυμπίεσης, λόγω βλάβης, με καινούριο πολυθέσιο θάλαμο χωρητικότητας 10-11 ατόμων, γερμανικής προέλευσης

Το τμήμα βρίσκεται σε ετοιμότητα για καταδυτικά και άλλα βαριά περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς και για τις ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων παράλληλα με τη χρήση για θεραπείες σε μία σειρά άλλων ασθενειών.

Για τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται, μας μίλησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νίκος Φανιός αλλά και η εκπρόσωπος τη Γερμανικής Εταιρείας στην Ελλάδα Μαίρη Σανή.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

21-3-2023 Συντήρηση στον θάλαμο αποσυμπίεσης στο νοσοκομείο Καλύμνου