Το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου για την ομιλία του καθηγητή του ΕΜΠ Πέτρου Μαραγκού στους μαθητές του Σχολείου για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

435

Από το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την ομιλία του καθηγητή του ΕΜΠ Πέτρου Μαραγκού στους μαθητές του Σχολείου με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη:

Ομιλία του καθηγητή κ. Πέτρου Μαραγκού

στο 2ο ΓΕΛ Καλύμνου για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου επισκέφθηκε την Τετάρτη 22/3/2023 ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Πέτρος Μαραγκός, Καλύμνιος επιστήμονας με διεθνή αναγνώριση. Ο κ. Μαραγκός είναι Καθηγητής στον Τομέα Σημάτων, Ελέγχου και Ρομποτικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και διευθύνει το Εργαστήριο Ρομποτικής του ΕΜΠ.

Ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, για τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και τις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν στο εργαστήριο ρομποτικής του ΕΜΠ.  

Παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (π.χ. αναγνώριση φωνής από απόσταση και χρήση σε «έξυπνο σπίτι», αυτόματη περίληψη βίντεο, υποστήριξη ηλικιωμένων και ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, χειρουργική μέσω τηλερομποτικής, διάδραση ρομπότ με παιδιά, κ.ά.). Η ομιλία του ενθουσίασε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που τον κατέκλυσαν με ερωτήσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. καθηγητή για την παρουσία του στο σχολείο μας και για την έμπνευση που πρόσφερε στα παιδιά μας. Η συζήτηση με τα παιδιά και οι απαντήσεις του στις απορίες τους, σχετικά με τα παραπάνω θέματα και με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, διαφώτισαν ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η ομιλία του καθηγητή Πέτρου Μαραγκού πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus BRAIINS (Βring Artificial Intelligence In Schools), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας τα τελευταία τρία χρόνια, και εν όψει της υποδοχής μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από τρία ευρωπαϊκά σχολεία.

H διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί

οι μαθητές και οι μαθήτριες

 του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου