“Χελιδωνίσματα” το έθιμο για τον ερχομό της Άνοιξης από το 5ο Νηπιαγωγείο στον Άγιο Στέφανο Καλύμνου (video)

945

Οι μικροί μαθητές του 5ο Νηπιαγωγείου στον Άγιο Στέφανο Καλύμνου αναβίωσαν ένα παλιό έθιμο τα “χελιδωνίσματα” την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 το απόγευμα.

Ένα λαϊκό δρώμενο από τα αρχαία χρόνια, όχι τόσο γνωστό στη Κάλυμνο, αλλά γνωστό σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου(Ρόδος κ.α) αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι μαθητές με τα πολύχρωμα στεφάνια στο κεφάλι, τα λουλουδιασμένα καλάθια και τα ομοιώματα χελιδονιών, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και γονείς, προϋπάντησαν και ανακοίνωσαν τον ερχομό της άνοιξης ,τραγούδησαν τα “κάλαντα της άνοιξης “ και περιηγήθηκαν στα σοκάκια του Αγίου Στεφάνου, μεταδίδοντας χαρά, ζωντάνια και ενθουσιασμό.

Η Διευθύντρια του 5ου Νηπιαγωγείου Δήμητρα Παπαμάνου, μας μιλά για το όμορφο, χαρούμενο έθιμο.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

21-3-2023 Γιορτή της Άνοιξης «Τα Χελιδωνίσματα» από το 5ο Νηπιαγωγείο Πόλεως