Από την εκδήλωση της Θ.Ο.Κ προβολής ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησε ομάδα παιδιών από Κάλυμνο.(video)

483

Σάββατο, 01 Απριλίου, 2023, στις 19:00 στο Θεατράκι του Δήμου από τη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου πραγματοποιήθηκε η προβολή των ταινιών μικρού μήκους

«Ένα νόμισμα 2 όψεις» &ι  «Αγαπημένο μου ημερολόγιο…»

Η παραγωγή των ταινιών έγινε την Άνοιξη-Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2021 από τον Θεατρικό Οργανισμό MeWe στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος:Cineνόηση 2021 «Είναι άθλος να είσαι ο εαυτός σου» με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και την ελευθερία της έκφρασης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το  διαδραστικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για παιδιά και εφήβους στόχευε στη δημιουργία μικρού μήκους ταινιών από τα ίδια τα παιδιά (συγγραφή κειμένου, υποκριτική, ρεπεράζ, κινηματογραφική σκηνοθεσία) με την διδασκαλία και καθοδήγηση επαγγελματιών της τέχνης. Έτσι, μία ομάδα παιδιών από την Κάλυμνο (τα περισσότερα μέλη της Παιδικής Σκηνής της Θ.Ο.Κ.) και μία ομάδα παιδιών από την Μελβούρνη (από το Greek Community of Melbourne’s Language & Culture Schools)  δημιούργησαν δύο μικρού μήκους ταινίες με υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου είχε την πολύ μεγάλη η χαρά να  συνεργαστεί  με τον Θεατρικό Οργανισμό MeWe.

Την προβολή των ταινιών ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές και τα παιδιά από την Κάλυμνο που έπαιξαν στην ταινία  Ένα νόμισμα 2 όψεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Υποκριτική διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Αθηνά Μπερδέκα

Δημιουργική Γραφή και Σενάριο: Άννα Ρέμπελου

Κινηματογραφική σκηνοθεσία – Διεύθυνση φωτογραφίας – μοντάζ: Φώτης Φωτόπουλος

Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Παπαλάμπρου

Σύμβουλος Κοινωνιολόγος: Λέα Ευσταθίου

Επίβλεψη Δράσης: Κατερίνα Μπερδέκα

Οργάνωση Παραγωγής γυρισμάτων: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη

Βοηθός παραγωγής: Χρήστος Τζαμαργιάς 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στο Θεατράκι το βράδυ του Σαββάτου και είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τους συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας,

Μας μίλησε η Αθηνά Μπερδέκα που είχε την Καλλιτεχνική επιμέλεια – Υποκριτική διδασκαλία – Σκηνοθεσία, τα παιδιά που συμμετείχαν η Πρόεδρος της Θ.Ο.Κ Άννα Κλωνάρη και η Κατερίνα Μπερδέκα που είχε την όλη επίβλεψη της δράσης.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

1-4-2023 Διάκριση για την ΘΟΚ