Από τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού Σωτήρος Χριστού στην Κάλυμνο (2 video)

1388

Με την παρουσία πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 η περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο, με τον ξεχωριστό μοναδικό ,κατανυκτικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Πριν την περιφορά των Επιταφίων τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, σε όλους τους Ιερούς ναούς του νησιού,

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος.

Λόγω των επισκευών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του Ναού, η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου τελέστηκε στον προαύλειο χώρο που κατακλύστηκε από πιστούς, παρουσία των Πολιτικών και λοιπών αρχών, αλλά και υποψηφίων βουλευτών.

Λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ, ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού με τον Μητροπολίτη κκ Παϊσιο, με τις Αρχές ,τους ενορίτες και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, ξεκίνησε για τη ξεχωριστή θρησκευτική παρέλαση που πραγματοποιείται στην παραλιακή με τη συμμετοχή όλων των Επιταφίων των Ενοριών της Πόθιας

Δείτε 2 video με στιγμιότυπα από τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού .Θα ακολουθήσει πλήρες ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση μας, με τη διέλευση όλων των Επιταφίων.

Από τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού Σωτήρος Χριστού στην Κάλυμνο
Περιφορά Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού Σωτήρος Χριστού στην Κάλυμνο