Επιτέλους από το Δήμο Καλυμνίων θυμήθηκαν το γήπεδο 5Χ5 στο Χωριό και “τρέχουν” να το επισκευάσουν !

639

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται το γήπεδο 5Χ5 στη Χώρα Καλύμνου, εδώ και κάποια χρόνια. Ένας χώρος, που μόνο ως αθλητικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντίθετα αποτελεί μία εστία μόλυνσης.

Εικόνες αποκρουστικές και απαράδεκτες που μόνο αθλητική εγκατάσταση δεν θυμίζουν και είναι ένα θέμα που με το φακό του kalymnos-news.gr το έχουμε αναδείξει αρκετές φορές και στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς κανείς από τους υπεύθυνους δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Ο τάπητας εντελώς κατεστραμμένος, σωροί σκουπιδιών σε διάφορα σημεία ,η περίφραξη σκουριασμένη και διαλυμένη.

Μετά από αρκετά δημοσιεύματα μας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νικήτας Γιαννικουρής, είχε δηλώσει, πριν κάποιους μήνες, να κάνουμε λίγη υπομονή και μόλις αφαιρεθεί ο πλαστικός χλοοτάπητας του Δημοτικού σταδίου, στο πλαίσιο συντήρησης-ανακαίνισης του, το “υγιές” τμήμα του θα το χρησιμοποιούσαν για να αντικαταστήσουν τον κατεστραμμένο χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 στη Χώρα Καλύμνου.

Άποψη μας από την πρώτη στιγμή ήταν, ότι θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή άμεσα να προχωρήσει στην αντικατάσταση του καταστραμμένου χλοοτάπητα με καινούργιο και να επισκεύαζε και να συντηρούσε το μικρό γήπεδο, ώστε να αποτελούσε ένα στολίδι στη Χώρα Καλύμνου, όπως ήταν όταν κατασκευάστηκε και να μην προχωρούσε “μεσοβέζικες λύσεις”.

Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε, η επισκευή του δημοτικού σταδίου ξεκίνησε πριν ένα μήνα περίπου, ο παλαιός πλαστικός χλοοτάπητας αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με καινούργιο.

Ο χλοοτάπητας που αφαιρέθηκε βρίσκεται πεταμένος στα Γιανοχώραφα, στο δρόμο προς τη Χωματερή. Η εικόνα μιλάει μόνη της.

Δικαιολογώντας οι υπεύθυνοι του Δήμου την εξέλιξη αυτή, λένε ότι ο εργολάβος τους ενημέρωσε ότι ο χλοοτάπητας που αφαιρέθηκε είναι ακατάλληλος για να τοποθετηθεί στο γήπεδο 5Χ5 στη Χώρα. Δυστυχώς έπρεπε να περάσει τόσος χρόνος ,με το γήπεδο 5Χ5 σε πλήρη εγκατάλειψη, για να συμβεί το αυτονόητο, να διαπιστωθεί ότι ο χλοοτάπητας του δημοτικού γηπέδου ήταν ακατάλληλος;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, μετά το τελευταίο δημοσίευμα μας την περασμένη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, οι αρμόδιοι του Δήμου ασθμαίνοντας “τρέχουν” για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες έγκρισης πίστωσης για την επισκευή του γηπέδου ,από ιδίους πόρους. Όπως πληροφορηθήκαμε, υποβλήθηκε χθες 26 Απριλίου 2023 πρωτογενές αίτημα για Δαπάνη ανάθεσης του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5×5 ΧΩΡΑΣ Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΥ». Η δαπάνη συνολικά ανέρχεται στο ποσό των 37.096,00€ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ 24%.

Δυστυχώς αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και κάποια χρόνια, “τρέχουν” να το κάνουν τώρα ,5 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. “Κάλιο αργά παρά ποτέ” αρκεί όμως, να μην παραμείνει η επισκευή στα χαρτιά!