Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω (video)

1149

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του, όρισε η Αγία μας Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγομένου συγχρόνου Αγίου μας Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου 2023,το πρωί τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ, συλλειτουργούντων  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολoύθησε η λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα και δέηση προ του Ιερού Σκηνώματος, του Οσίου Πατρός ημών και Θεοφόρου Σάββα του εν Καλύμνω, υπέρ των όπου γης και εν θαλάσση ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης , ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, π Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης, ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κασσάρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Αντώνιος Γιαννικουρής,ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός.

Από τις στρατιωτικές Αρχές ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας και αντιπροσωπεία Αξιωματικών.

Δείτε στιγμιότυπα από τη Θεία Λειτουργία, τη Λιτανεία καθώς και ευχές ,στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

2-4-2023 Ο εορτασμός του Αγίου Σάββα στην Κάλυμνο