Ι.Μαστροκούκος: Οι Διακομιχάλης-Θανάτσης κάνουν τη ζημιά στην ΑΝΕΚ-Ταλαιπωρούν την Κάλυμνο με τα πολιτικά τους καμώματα.(video)

1293

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 ,το πρωί, στα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος. Μαζί του στο πάνελ ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Καμπουράκης.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ο Γιάννης Μαστροκούκος στην εισαγωγική του τοποθέτηση, μίλησε για το καταστροφικό έργο όπως το χαρακτήρισε , που παράγει η σημερινή Δημοτική αρχή, αναφέροντας επιγραμματικά:

 Το μεγαλύτερο έργο που αφορά στο περιβάλλον, ο ΒΙΟΚΑ αντί συντήρησης και καλής λειτουργίας απαξιώνεται καθημερινά και συχνά πυκνά ρίχνουν ζωντανά τα λήμματα στην Θάλασσα.
 Ο ΧΥΤΑ ένα έργο πολύ σημαντικό, το πολέμησαν με μανία για να μην γίνει και αντί τώρα να το ολοκληρώσουν καίνε καθημερινά τα σκουπίδια γεμίζοντας μας με καρκίνο.
 Ρήμαξε το υποθαλάσσιο πάρκο και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
 Οι μονάδες αφαλατώσεων απαξιώθηκαν και οι κάτοικοι των Σκαλιών του Εμπορειού το καλοκαίρι λεν το νερό νεράκι. Στην ίδια περιοχή καταστράφηκε στο σύνολο του ο δημοτικός φωτισμός και δεν μιλώ για τα υπόλοιπα.
 Στις βρύσες των σπιτιών της Τελέντου πηγαίνει θάλασσα και το πληρώνουν ως νερό αφαλάτωσης.
Λεωφορεία κατεστραμμένα παροπλισμένα και ο κόσμος ταλαιπωρείται.
 Αλήθεια πού βρίσκεται η μία και μοναδική μπουλντόζα του δήμου μας;
 Το γήπεδο 5Χ5,στο χωριό αποτελεί ντροπή για την δημοτική αρχή, διέλυσε ολοσχερώς και κατάντησε σκουπιδότοπος.
 Το νηπιαγωγείο του Βαθύ είναι σε άθλια κατάσταση και αναγκάστηκαν οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους.
 Τρία πλοία διέθετε η ΑΝΕΚ
 1. Κάηκαν οι μηχανές του ΝΤΟΛΦΙΝ,
 2.Κάηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ,
 3. Έριξαν στα βράχια το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ,
 Φόρτωσαν την Εταιρεία με δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις,
 Κηρύχθηκε από το Υπουργείο Έκπτωτη η ΑΝΕΚ
 Χάθηκαν οι επιδοτούμενες γραμμές.

-Κάηκε παλαιότερα και καταστράφηκε το γραφείο του Δημοτικού φόρου
-Κάηκε ολοσχερώς και καταστράφηκε το δημοτικό ραδιόφωνο
-Κάηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς το πλοίο ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ
-Κάηκαν οι μηχανές του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ
-Τράκαρε το Ν ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Ο κατάλογος είναι μακρύς και σε όλο αυτό το καταστροφικό σκηνικό για την Κάλυμνο
μας, δεν υπάρχει κανείς φταίχτης, δεν υπάρχει καμιά ανάληψη ευθύνης, δεν υπάρχει φιλότιμο, δεν υπάρχει τσίπα.
Υπάρχει πολύ θράσος, πολύ ψέμα, πολλές προσβολές σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού μας, παρασκήνιο και θολά νερά.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ-ΘΑΝΑΤΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚ

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μαστροκούκος εστίασε στην ΑΝΕΚ λέγοντας μεταξύ άλλων:

Σε συνέντευξη μας στις 17-3-2023,είχαμε πεί:

Σε λουκέτο οδηγείται η ΑΝΕΚ. Θλιβερή και δυσάρεστη εξέλιξη των πραγμάτων ,σωρεία λανθασμένων χειρισμών, κακή εικόνα της εταιρείας, επικίνδυνη λειτουργία μιας άσχετης, ανίκανης διοίκησης.
Στις 17-3-2023 είπαμε ότι θα ακούσουμε πρώτα τι έχει να πει η διοίκηση και μετά θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας . Δυστυχώς σιγή ιχθύος και αλαλία Σφιγγός.
Προχθές Σάββατο 22-4-2023 έγινε η γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα την ενημέρωση για την εταιρεία.
Οι Διακομιχάλης- Θανάτσης ακόμα και σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται η ΑΝΕΚ με πονηριές προσπάθησαν να ξεφύγουν από την ουσία του θέματος.
Περιόρισαν την ενημέρωση τους μόνο σε θέματα που αφορούσαν το ταξίδι τους στην Αθήνα, Ανέπτυξαν ένα σενάριο συνωμοσιολογίας και διαπλοκής όπου το κακό υπουργείο έκανε ζημιά στην ΑΝΕΚ και προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτοί τα έκαναν όλα τέλεια.
Επειδή ο κόσμος δεν είναι κουτός και όλα τα παρακολουθεί, ρωτούν οι συμπατριώτες:
 Αν τον “Ν. Κάλυμνος”, δεν το ρίχνατε στα βράχια πίσω από την Τέλενδο, θα έχανε το πλοίο μας την επιδοτούμενη γραμμή;
 Αλήθεια δεν αναρωτήθηκε κανείς σας πώς προσέκρουσε το “Ν. Κάλυμνος” στα βράχια σε μια διαδρομή ρουτίνας η οποία γίνεται δεκαετίες τώρα;
 Γιατί δεν μας ενημερώνετε πόσο πήγε τελικά το κόστος της επισκευής του πλοίου;
 Ποια είναι η υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της ΑΝΕΚ;
 Πόσα χρωστάει στο πλήρωμα;
 Πόσα χρωστάει στους προμηθευτές;
 Στην εφορεία;
 Στα ασφαλιστικά ταμεία;
 Πόσα χρωστά στην τράπεζα;
 Πόσα χρωστά στο υπό κατασκευή ταχύπλοο πλοιάριο;
 Πόσα χρωστά στο ναυπηγείο;

 Στο ρυμουλκό; Στον νηογνώμονα, αμοιβές μελετών κτλ κτλ

Για να δείτε το μέγεθος της καταστροφής

1.Η ΑΝΕΚ από την ημέρα που έπεσε το πλοίο Ν ΚΑΛΥΜΝΟΣ στα βράχια έως και σήμερα έχασε γύρω στο 1.000.000 ευρώ μόνο από την κρατική επιδότηση, χώρια οι εισπράξεις που έχασε από εισιτήρια επιβατών, αυτοκινήτων, εμπορευμάτων κλπ

2.Ποιά είναι τα διαφυγόντα κέρδη της εταιρείας από το καμένο ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ;

Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας έχει μπεί λουκέτο στην ΑΝΕΚ. Από τα τρία πλοία έμεινε μόνο το ΝΤΟΛΦΙΝ στην γραμμή προς Μαστιχάρι.

Αν δούμε γύρω μας
Η εταιρεία του κ. Σπανού με σοβαρότητα και μεθοδικότητα μεγαλώνει.
Το Λέρος ΕΞΠΡΕΞ μπαίνει στο παιχνίδι των επιδοτούμενων γραμμών.
Η ΑΝΕΜ του δήμου Κω γιγαντώνεται και σε λίγο ρίχνει στην θάλασσα νέο υπερσύγχρονο πλοίο.
Ιδιώτες στην περιοχή μας αναπτύσσονται με αξιοθαύμαστο και αξιοζήλευτο τρόπο. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η οικογένεια του Χριστόδουλου Χατζηιωάννου με στόλο που αριθμεί πέντε πλοία και που σε λίγο ρίχνει στην θάλασσα καινούριο υπερσύγχρονο ταχύπλοο πλοίο 35 περίπου μέτρων ,το οποίο φτιάχτηκε νωρίτερα κατά 10 μήνες, στο ναυπηγείο που πήγε η ΑΝΕΚ, αλλά που τελικά για τους δικούς της λόγους την κοπάνησε κρυφίως, Σάββατο απόγευμα.

Όλα αυτά , μοναδικό όπλο ήταν, η αγάπη, η νοικοκυροσύνη, η σοβαρότητα, η γνώση και αξιοπιστία, πράγματα που δυστυχώς στερείται η δική μας ΑΝΕΚ.
Κατά την άποψη μας οι δυό Διακομιχάλης -Θανάτσης κάνουν τη ζημιά. Χρόνια τώρα, χρόνια ταλαιπωρούν την Κάλυμνο με τα πολιτικά τους καμώματα. Μια εταιρεία Λαϊκής βάσης που ίδρυσε ο αείμνηστος Μιχάλης Ζαίρης την οδήγησαν στην καταστροφή.

Ο αείμνηστος δήμαρχος Καλυμνίων Μιχάλης Ζαίρης τα έγραψε στο βιβλίο του και πρόβλεψε τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ο τόπος μας, από την λειτουργία τους. Και αντί να συνετιστούν και να βάλουν μυαλό, η τύχη του νησιού μας εξαρτάται από τη δική τους λειτουργία και αυτή την κρίσιμη στιγμή τι κάνουν; Απλά προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και με διάφορα τεχνάσματα να φθάσουν απλά έως τις εκλογές. Το τι θα γίνει η ΑΝΕΚ ουδόλως τους ενδιαφέρει. Μετά γαία πυρί μιχθήτω. Ίσως τότε να αρχίσουν οι απαιτήσεις οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί και οι κύριοι θα βλέπουν από μακριά θα κάνουν και κριτική.
Μεγάλο πλήγμα για την οικονομία του νησιού καθώς και οι χαμένες θέσεις. Έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα το κύρος της ΑΝΕΚ και οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι των νησιών, δυστυχώς μας γύρισαν την πλάτη.

Όλα αυτά δεν τα λέμε τώρα, ως επιμηθείς, τα λέγαμε ως προμηθείς, βλέπουμε, παρακολουθούμε, είμαστε εδώ.

Θα σας πω από τα πολλά, ένα μόνο δημοσίευμα που έγινε από εμάς στις 24 Αυγούστου 2021

«Γιγαντώνεται η Ναυτιλιακή Εταιρία Δήμου Κω (Α.Ν.Ε.Μ.). Ναυαγεί η Ναυτιλιακή Εταιρία Δήμου Καλυμνίων (Α.Ν.Ε.Κ).»

Η Κάλυμνος της λεβεντιάς και της ναυτοσύνης, δυστυχώς έχει στο τιμόνι της τον κ. Θανάτση Γεώργιο και τον κ. Διακομιχάλη Δημήτριο. Ο κ. Γ.Θανάτσης που εμφανίστηκε από το παρασκήνιο και για δεύτερη τετραετία φυτευτός έμμισθος πρόεδρος  της ΑΝΕΚ , έχει συνδεθεί με ζημίες, καταστροφές, πυρκαγιές, ναυάγια, με σπατάλη κατά την διαδικασία  επισκευών των πλοίων μας, που προκαλεί το  κοινό αίσθημα, με απαξίωση των τοπικών
επαγγελματιών, με  ζημιογόνες οικονομικές χρήσεις και με ενίοτε παρουσίαση  κερδών  που δεν ξεπερνούν αυτά ενός περιπτέρου.

Στα ταμεία της ΑΝΕΚ μπήκε πακτωλός χρημάτων. Τα τελευταία 10 χρόνια, με ένα πρόχειρο υπολογισμό , μπήκαν περίπου από 18 εκατομμύρια ευρώ «ζεστού χρήματος» μόνο από Κρατικές επιδοτήσεις.
Δεν υπολογίζουμε τα εκατομμύρια που μπήκαν στα ταμεία από την έκδοση εισιτηρίων, από την μεταφορά εμπορευμάτων και από την μεταφορά οχημάτων.
Τίθεται το ερώτημα: Πού πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια;

Δεν έχει γίνει καμία αναπτυξιακή επένδυση. Το μόνο που μετράμε είναι καταστροφές ,αδιαφάνεια, και βόλεμα ημετέρων.Λέγαμε Μήπως στόχος τους είναι η απαξίωση της εταιρίας ώστε να οδηγηθεί σε λουκέτο;

Εμείς και τα προβλέπαμε και τα λέγαμε. Είμαστε οι μόνοι που αγωνιούσαμε για την τύχη της εταιρείας. Γιατί βλέπαμε ότι η διοίκηση οδηγεί την ΑΝΕΚ στα βράχια.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Γιάννης Μαστροκούκος ανέφερε:

Ζητήσαμε να μας ενημερώσουν σε 2 πράγματα:

1.Πρώτα να μας γνωρίσουν σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται για να μπορούμε να συζητάμε.

2. Καταθέστε μας ποιό είναι το επιχειρηματικό σας σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Ελάτε στο δημοτικό Συμβούλιο να τα συζητήσουμε. Αντί αυτού τι είδαμε;


Τελικά η πρόταση τους είναι με ασφαλιστικά μέτρα να σταματήσει το άλλο πλοίο; Σε τι θα ωφεληθεί η Κάλυμνος; Αν με την πράξη αυτή πάρει ξανά την γραμμή το Ν ΚΑΛΥΜΝΟΣ, τότε έχει καλώς .
Το μόνο που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στους Καλύμνιους που δραστηριοποιούνται στα νησιά, στους Καλυμνιους ψαράδες, τεχνίτες, ξυλουργούς, οικοδόμους, τεντάδες, παραγωγούς, εμπόρους, μεταφορικές κλπ. Δημιούργησαν τεράστιο
πρόβλημα στην Κάλυμνο κι έστρεψαν όλους τους νησιώτες εναντίον μας.
Όπως λέει ο λαός, δεν με ενδιαφέρει να γίνει καλά η δική μου κατσίκα, αλλά να ψοφήσει του γείτονα μου.

Και στο πλαίσιο και στη φιλοσοφία αυτή, τα “μαύρα τους τα χάλια” παραιτήθηκε ο ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ, ο Βαγγέλης Κόττορος ,ο δήμαρχος Αγαθονησίου, αγανακτισμένος, ο οποίος μπήκε για να βοηθήσει και φεύγει ρίχνοντας πίσω του “μαύρη πέτρα” .Και αυτή τη στιγμή το 9μελές ΔΣ άρχισε να ξεφτά. Έφυγε ο Κόττορος, ο Μαύρος δεν συμμετέχει.

Έστω και την τελευταία στιγμή,

1.Καλούμε τον δήμαρχο να συγκαλέσει άμεσα το ΔΣ με μοναδικό θέμα την κατάσταση στην ΑΝΕΚ.
Να παραστούν όλοι οι φορείς, οι επιχειρηματίες του νησιού όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις διάσωσης της ΑΝΕΚ.
2.Να αποφασίσει το ΔΣ την ανάθεση σε εξειδικευμένο γραφείο επιχειρηματικών συμβούλων την σύνταξη πρότασης διάσωσης της ΑΝΕΚ
Οι επιχειρηματικές προτάσεις δεν στηρίζονται πάνω σε κόμπλεξ, κακία, εκδικητικότητα, ούτε να σπαταλάς ατελείωτες εργατοώρες στο fb ζητώντας και τα ρέστα από αγαναχτισμένους πολίτες, αλλά με προγραμματισμό σοβαρότητα και ειλικρείνια.
Εμείς μπροστά σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η Κάλυμνος μας, δηλώνουμε παρόντες για να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να σταματήσει αυτή η Κατηφόρα , να ρθουν ξανά καλύτερες μέρες, γιατί το αξίζει η Κάλυμνος, γιατί το αξίζει ο Κόσμος
αυτού του νησιού ,γιατί το αξίζουν οι Καλύμνιοι όπου γης.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιάννη Μαστροκούκου ,στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

27-4-2023 Ο Γ.Μαστροκούκος για το «καταστροφικό έργο που παράγει η Δημαρχία Διακομιχάλη»