Νέο σύγχρονο σκάφος 33 μέτρων για την Καλυμνιακή οικογενειακή επιχείρηση των αδελφών Χατζηιωάννου (video)

11730

Το Χριστόδουλο Χατζηιωάννου συναντήσαμε σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 στην προκυμαία του λιμανιού της Καλύμνου.

Ο Χριστόδουλος μαζί με τον αδελφό του Κώστα, είναι ιδιοκτήτες οικογενειακής Ναυτικής επιχείρησης. Διαθέτουν δύο τουριστικά ξύλινα σκάφη που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές, δύο ειδικά σκάφη με γυάλινο πυθμένα για περιηγήσεις και ένα φορτηγό πλοίο, το οποίο εκτελεί μεταφορές αδρανών υλικών σε νησιά του Αιγαίου.

Ο Χριστόδουλος μας μίλησε για την φετινή τουριστική περίοδο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ότι θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρσι ,ενώ μας μίλησε και για το νέο σκάφος της Εταιρείας τους, που ήδη ναυπηγείται.

Όπως μας είπε, πρόκειται για ένα νέο σύγχρονο πλαστικό τουριστικό σκάφος μήκους 33 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων και θα μεταφέρει μέχρι 300 άτομα. Το νέο πλοίο έχει σχεδιαστεί από τους Καλύμνιους Ναυπηγούς Βασίλη Ψαρομπά και Ματθαίο Νικολάκη. Κατασκευάζεται σto Ναυπηγείο Ocean (Μ. MΟΣΧΆΤΟΣ-Κ.ΣΤΡΑΤΗΣ) στην περιοχή Καλυβίων και ενώ ο συμβατικός χρόνος παράδοσης ήταν 12 μήνες, οι εργασίες έχουν προχωρήσει και θα είναι έτοιμο κατά 2 μήνες νωρίτερα και τον ερχόμενο Αύγουστο, θα έχει έλθει στην Κάλυμνο.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

3-4-2023 Ναυπήγηση νέου σκάφους για τους αδελφούς Χατζηϊωάνου