Ο Ηλίας Καματερός για το Υγειονομικό Ισοδύναμο που εξήγγειλε ο Aλέξης Τσίπρας από Κω (video)

493

Στην Κάλυμνο βρέθηκε για μία ακόμη φορά ,σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλίας Καματερός.

Τον Ηλία Καματερό το συναντήσαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κεντρική πλατεία Καλύμνου και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εστιάστηκε στο Υγειονομικό Ισοδύναμο που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κω την περασμένη Δευτέρα.

Ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στην επίσκεψη και την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κω, την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στα στα Δωδεκάνησα για να τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού και στην εξαγγελία του Υγειονομικού Ισοδυνάμου.

Όπως είπε, η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για το Υγειονομικό Ισοδύναμο μας ικανοποίησε και μας κάνει υπερήφανους, γιατί είναι συνέχεια της Νησιωτικής πολιτικής και το μεταφορικού ισοδύναμου. Στη συνέχεια ο Ηλίας Καματερός εξήγησε τι σημαίνει το Υγειονομικό ισοδύναμο και αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι θα περιλαμβάνει ,απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις της Μπέττυ Μαίλλη.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Τι σημαίνει όμως και πως θα εφαρμοστεί το υγειονομικό ισοδύναμο;

Σημαίνει την αποζημίωση των πολιτών για υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται να μετακινηθούν εκτός τόπου για να έχουν πρόσβαση σε αυτές και εφαρμόζεται με:

  1.  Ισχυρές δημόσιες δομές και υπηρεσίες υγείας στα νησιά με:
  • Αναβάθμιση του μισθολογικού του υγειονομικού προσωπικού (πέραν των 2000 € μισθού + 50%καθαρό)
  • Μονιμοποίησή υγειονομικών που υπηρετούν με μόνιμες προσλήψεις.
  • Εφαρμογή Ειδικού πλαισίου κινήτρων (μισθολογικών, στεγαστικών, φορολογικών και διοικητικών) για την στελέχωση και παραμονή των ανθρώπων του ΕΣΥ στις νησιωτικές περιοχές.
  1. Αξιοποίηση ακόμα και του μη συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΠΥ ιδιωτικού τομέα στις νησιωτικές περιοχές όταν ο δημόσιος τομέας αδυνατεί να καλύψει την ανάγκη, με απευθείας αποζημίωση των πολιτών για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, έχοντας ως βασικό κριτήριο την ελάφρυνση τους από προσθέτεις δαπάνες υγείας.
  2. Πλήρη εγγύηση από την πολιτεία της πρόσβασης των νησιωτών στις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας εκτός τόπου κατοικίας τους, εφόσον οι αναγκαίες υπηρεσίας δεν παρέχονται ούτε από το ΕΣΥ, ούτε από τον ιδιωτικό τομέα σε μία νησιωτική περιοχή. Η πλήρης ανάληψη της ευθύνης περιλαμβάνει την κάλυψη της σχετικής δαπάνης μετακίνησης και διαμονής στο πλησιέστερο μέρος, είτε νησιωτικό είτε της κεντρικής Ελλάδας που έχει δομές, μονάδες υγείας και νοσοκομεία. 
  3. Η μηδενική συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη των χρόνιων ασθενών (διαβητικών, καρδιοπαθών κτλ) που ζουν στα νησιά.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Ηλία Καματερού στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

27-4-2023 Συνέντευξη με τον Ηλία Καματερό

Επίσης ο Ηλίας Καματερός συναντήθηκε με το συνυποψήφιο του Γιώργο Κασσάρα και μαζί με το Θεοφίλη Ρούσσο επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Καλύμνου για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το Υγειονομικό Ισοδύναμο.