Στην Παναγιά της Χώρας Καλύμνου ο εορτασμός της 88ης επετείου του Πετροπόλεμου, σήμερα Κυριακή των Βαΐων. (video) 

756

Σήμερα 9 Απριλίου 2023 , Κυριακή των Βαΐων τελέστηκε η πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης στη Χώρα Καλύμνου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παϊσίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός για την 88η επέτειο του Πετροπόλεμου.

Τιμήθηκε η Εθνικοθρησκευτική εξέγερση του Καλυμνιακού λαού το τριήμερο 6-8 Απριλίου 1935  ενάντια στη Φασιστική Ιταλική κατοχή  που είχε ως αποτέλεσμα  τη δολοφονία του νεαρού Μανώλη Καζώνη.

Στη εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος , ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Μιχάλης Μπούκης , ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο δημοτικός σύμβουλος Μικές Ρήγας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κασσάρας, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΑΛΓΗΣ Κατερίνα Γαβαλά, ο τέως Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Υπολοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής, και πλήθος κόσμου.

Ομιλία για την επέτειο εκφώνησε ο Νομικός Κόκκινος, Διευθυντής του 1ου ΔΣ Χώρας Καλύμνου.

Ακολούθησε στον προαύλειο χώρο της Παναγίας, επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παϊσίου και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ιερέα Μιχαήλ Τσουγκράνη από το Δήμαρχο, Διοικητή του 5/42 ΣΕ και Έπαρχο. Στη συνέχεια τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική με τον αρχιμουσικό Νικόλαο Μαμάκα ,ενώ τελετάρχης ήταν ο Βασίλης Διακομιχάλης.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

9-4-2023 «Εις μνήμη του Πετροπολέμου»