Από την σκανδαλόπετρα στο σκάφανδρο. Οι περιπέτειες των σφουγγαράδων της Καλύμνου στη Μηχανή του Χρόνου. Θα προβληθεί τη Δευτέρα 22/5 στις 21.00 από το COSMOTE HISTORY

1281

Από την σκανδαλόπετρα στο σκάφανδρο. Οι περιπέτειες των σφουγγαράδων της Καλύμνου στη “Μηχανή του Χρόνου”. Νέα εκπομπή που πρόσφατα, πλάνα της γυρίστηκαν στην Κάλυμνο.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε πρώτη προβολή αύριο Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 στις 21.00 από το κανάλι του COSMOTE HISTORY. Και σε επανάληψη, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 17.00 το απόγευμα

Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ

Μία εκπομπή που δεν πρέπει να χάσατε.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Απριλίου 2023 , συνεργείο της γνωστής εκπομπής” ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ” με επικεφαλής τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επισκέφτηκε την Κάλυμνο για γυρίσματα.

Δείτε το σχετικό μας ρεπορτάζ με video και φωτογραφίες στις 7 Απριλίου 2023 ,από τοι kalymnos-news.gr:

Στην Κάλυμνο βρίσκεται η ομάδα της πολύ γνωστής σειράς ντοκιμαντέρ η ” Μηχανή του χρόνου” για τα γυρίσματα ενός νέου επεισοδίου αφιερωμένο στους σφουγγαράδες της Καλύμνου.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, απόγευμα συναντήσαμε τη δημοσιογραφική ομάδα και το συνεργείο της “Μηχανής του χρόνου” στον αυλόγυρο του Αγίου Στεφάνου στην Πόθια, όπου έγιναν γυρίσματα με το “χορό του Μηχανικού”.

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να μιλήσουμε με τον παρουσιαστή και διευθυντή σύνταξης τον το γνωστό δημοσιογράφο Χρίστο Βασιλόπουλο, το στενό συνεργάτη του δημοσιογράφο Χρήστο Πετρόπουλο και το Διευθυντή φωτογραφίας Θοδωρή Μανουσάκη.

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος, μας είπε ότι το σενάριο του επεισοδίου αφορά στους Σφουγγαράδες, θα δοθεί δε μεγάλο βάρος στο κοινωνικό κομμάτι που αφορά στην οργάνωση της ζωής των Καλυμνίων, από το ξεκίνημα της μεγάλης περιπέτειας κατάκτησης της θάλασσας και κυρίως του βυθού από τα 1880 μέχρι τις μέρες μας. Όπως συμπλήρωσε, “Μάλλον θα σταματήσουμε εκεί που λίγο σταματάει το σφουγγάρι την 10ετία του 1980 και ενδιάμεσα θα πούμε αυτά που αγαπούν και πονούν τους νησιώτες.

Αναφορικά με το χρόνο που θα είναι έτοιμο για προβολή, ο Χρίστος Βασιλόπουλος είπε, ότι εκτιμά να προβληθεί σε ένα μήνα. Είναι εκπομπές όπως είπε, που χρειάζονται αρκετό χρόνο να γίνουν και η προετοιμασία, η εκτέλεση παραγωγής και το μοντάζ που σε αυτά τα επεισόδια περνά τις 100 ώρες.

Ο Διευθυντής φωτογραφίας Θοδωρής Μανουσάκης ,αναφέρθηκε στο χρόνο γυρισμάτων λέγοντας ότι για ένα επεισόδιο διάρκειας μία ώρας χρειάζονται γυρίσματα και πλάνα δύο εβδομάδων.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Πετρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για το τι έχει αποκομίσει από τη δημογραφική έρευνα για τους σφουγγαράδες, είπε χαρακτηριστικά: ” Είναι μία ιστορία γεμάτη πόνο, γεμάτη πένθος, γεμάτη δάκρυ, γεμάτη κόπο, δεν είναι το έπος, είναι πονεμένοι άνθρωποι και μέσα από αυτό τον πόνο τους κατάφεραν και σπούδασαν τα παιδιά τους, ανέπτυξαν το νησί τους, την κοινωνία τους, και το μέλλον των επόμενων γενιών. Άρα είναι άξιοι συγχαρητηρίων και υπ’ αυτή την έννοια είναι ένα έπος. Τα υπόλοιπα είναι ένα επάγγελμα επικίνδυνο, όπως και κάποια άλλα που είναι επικίνδυνα”

Στο αυλόγυρο του Αγίου Στεφάνου ήταν η Πρόεδρος Πόπη Κασσάρα και μέλη του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου, η χορευτική ομάδα με το Μιχάλη Καμπουράκη και οι μουσικοί Μανώλης Φράγκος και Τάσος Βελισσάριος

Δείτε φωτογραφίες και το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη με το Μάμα Χαραμαντά με όσα μας είπαν ο Χρίστος Βασιλόπουλος ,ο Χρήστος Πετρόπουλος , ο Θοδωρής Μανουσάκης και κάποια στιγμιότυπα από τα γυρίσματα.

7-4-2023 Η «Μηχανή του Χρόνου» στην Κάλυμνο για γυρίσματα

 Επίσης έγιναν γυρίσματα στα Βλυχάδια, απ’όπου είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες