Βραβείο με την επωνυμία του αείμνηστου Καλύμνιου “ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΗΛΙΑΚΟΥ” στο 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας.

589

Το 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, έλαβε χώρα  στις 12,13 και 14 Μαΐου 2023, στη Θεσσαλονίκη, στους συνεδριακούς χώρους του Porto Palace Hotel και απέδειξε ότι είναι ίσως η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας , γιατί έχει κύριο χαρακτηριστικό τη διεπιστημονική συνεργασία. 

Στο συνέδριο αυτό  παρευρέθησαν διακεκριμένοι Έλληνες και Ξένοι Κλινικοί και Ακαδημαϊκοί, καθώς και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με σκοπό την κατά το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των νεότερων εξελίξεων στα θέματα φυσικοθεραπείας. Μεταξύ των βραβεύσεων εργασιών ήταν και  το βραβείο «Στέφανος Τηλιακός» για την καλύτερη φοιτητική ερευνητική εργασία. Το βραβείο παρέδωσε εκ μέρους της οικογένειας η κόρη του Φωτεινή Τηλιακού- Λυσίκατου και η πρόεδρος του τμήματος Φυσιοθεραπείας του ΤΕΙ Θες/νίκης  και παλιά μαθήτρια του κ. Τηλιακού , κ. Αλεξάνδρα Χρηστάρα – Παπαδοπούλου.

Ο Καλύμνιος Στέφανος Τηλιακός ήταν ένας από τους ιδρυτές του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών το 1964 , όπως επίσης και από τους ιδρυτές του Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Βορείου Ελλάδος το 1979, του Συλλόγου Δωδεκανησίων Βορείου Ελλάδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλύμνου «οι Μυρτιές» .«Συνέβαλλε αποφασιστικά στην επιστημονική αναβάθμιση του κλάδου των φυσικοθεραπευτών, με την διοργάνωση των πρώτων επιστημονικών συνεδρίων, στην νομική κατοχύρωση του επαγγέλματος, στην πανελλαδική του έκφραση και την εδραίωση του Π.Σ.Φ. ως θεσμικό όργανο όλων των φυσικοθεραπευτών.»