Γ.Νικητιάδης: Η ικανοποίηση των αιτημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών

151

Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαΐου ο τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτη Εγγλέζο το θέμα της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας, η επαναφορά του καθεστώτος του Εφάπαξ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, η στελέχωση των υπηρεσιών επιθεωρήσεων εργασίας καθώς και η απαράδεκτη φορολόγηση του επιδόματος ανεργίας.

Τόσο ο κ. Π. Εγγλέζος όσο και ο εκπρόσωπος των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Γ. Καντής ευχαρίστησαν τον κ. Νικητιάδη για τη διαρκή στήριξη των αιτημάτων του κλάδου από τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γ. Νικητιάδης δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ και γω προσωπικώς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας καθώς και για την επαναφορά της καταβολής του Εφαπαξ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους στα είκοσι έτη. Θεωρούμε απαράδεκτο, δύο μόνο υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας να καλύπτουν τις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο καθώς και την παντελή έλλειψη γραφείου τεχνικού εργασίας, την ώρα που γίνονται εκατοντάδες ανακαινίσεις σε τουριστικά καταστήματα χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας των εργαζομένων. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουν στο επάγγελμά τους οι χιλιάδες αποχωρήσαντες ξενοδοχοϋπάλληλοι, είναι η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού από ντόπιους εργαζόμενους θα φέρει αργά αλλά σταθερά τη μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών κάτι που θα γίνει αντιληπτό πολύ γρήγορα αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις». 

Τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Εγγλέζος όσο και τα μέλη του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον του κ. Γ. Νικητιάδη και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.