Εκδήλωση βράβευσης «Οι Πρώτοι των Πρώτων» από την Eurobank- Aπό Κάλυμνο βραβεύτηκε ο Αντώνιος Φλωρέντζης.

1470

Η εκδήλωση βράβευσης «Οι Πρώτοι των Πρώτων» για 61 αριστούχους απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Μπροστά για την Παιδεία, της Eurobank, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 11 Μαϊου 2023 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμπληρώνει 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν βραβευθεί συνολικά 21.537 αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων. Σήμερα, έχοντας εξελιχθεί στη μακροβιότερη ιδιωτική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα, το Πρόγραμμα υπογραμμίζει την προσήλωση της Eurobank στις αξίες της αριστείας και της γνώσης που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα «οχήματα» κοινωνικής κινητικότητας. Κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022, βραβεύθηκαν, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, 976 αριστούχοι, συνολικά, από όλα τα Λύκεια της χώρας. Η βράβευση 61 αριστούχων, των πρώτων εκ των πρώτων κάθε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας που ανήκει το Λύκειό τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γιώργο Π. Ζανιά, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Μεταξύ των 61 αριστούχων που βραβεύτηκαν από το Νότιο Αιγαίο και της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου, ήταν ο Αντώνης Φλωρέντζης από το ΕΠΑΛ Καλύμνου που εισήλθε στην Ιατρική Αθήνας. Στον Αντώνη Φλωρέντζη δόθηκε και χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών, κ. Φιλόθεος, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, οι Πρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.κ. Ανδρέας Μπουντουβής και Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θωμάς Μούτος, καθώς και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Δουκίδης. Στην τελετή απονομής παρέστησαν γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων, καθώς επίσης ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Eurobank. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος, κα Νίκη Λυμπεράκη.

Δείτε ένα απόσπασμα με την απονομή στον Αντώνη Φλωρέντζη.

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» από την Eurobank- Aπό Κάλυμνο βραβεύτηκε ο Αντώνιος ΦλωρέντζηςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός