Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλύμνου για την Εργατική Πρωτομαγιά . 

222

Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλύμνου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργαζόμενοι, άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενου, νέοι και νέες του νησιού μας,
Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

Το τελευταίο διάστημα το σύστημα που γεννά την καταπίεση, δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενοχλεί την κυβέρνηση και τους οπαδούς της ελεύθερης αγοράς πως οι κινητοποιήσεις στη χώρα μας, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, με τα σχεδόν 2 εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα, έβαλαν στο στόχαστρο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Όλο και περισσότεροι κατανοούν πως όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο που θα επηρεάζει τη ζωή των πολλών, τόσο θα υπάρχουν πόλεμοι, δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, δουλειά ήλιο με ήλιο, δηλαδή επαναφορά των συνθηκών που είχαν οι εργάτες στο Σικάγο. Ενοχλεί την κυβέρνηση και τους οπαδούς της ελεύθερης αγοράς, οι σημερινές μαζικές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Κάλυμνος 1 Μάη 2023