Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή Καλύμνου την Κυριακή 14/5 για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

1473
Φωτο αρχείου

Με τo  Νόμο 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/94) , που ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ελληνική Βουλή καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των  Ελλήνων του Πόντου. Ο Ποντιακός Ελληνισμός μπήκε στο στόχαστρο του Νεοθωμανικού Κράτους,  κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα.

        Οι φετινές εκδηλώσεις , λόγω διεξαγωγής  των εθνικών  εκλογών στις 21 Μαΐου , θα πραγματοποιηθούν  πανελλαδικά στις 14 Μαΐου ημέρα Κυριακή.

        Στο νησί της Καλύμνου, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις  :

    ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2023

      Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας  μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης  Μαΐου  2023, όλων των καταστημάτων του  δημοσίου, ΝΠΔΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

Ώρα 10.30 :     Δοξολογία στον Ιερό   Ναό του Αγίου Νικολάου. Θα χοροστατήσει  ο Σεβασμιότατος   Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό  Κλήρο του Νησιού.

Ώρα 11.00 :   Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων  στην Κεντρική  Πλατεία και εκφώνηση του  Πανηγυρικού  της ημέρας  από τον Διευθυντή  του Δημοτικού Σχολείου  Βαθέος κ. Αποστολίδη Κωνσταντίνο. Κατάθεση στεφάνου από τους : Δήμαρχο,  Έπαρχο, Διοικητή του 5\42  Σ.Ε. «Δελβινάκι», και τον   Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου. 

Λήψη προσωρινών μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καλύμνου θα ισχύσουν προσωρινά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καλύμνου, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας Των Ελλήνων Πόντου, την Κυριακή 14-05-2023.
Συγκεκριμένα:

  1. Από ώρα 08:00 έως και το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνων, απαγορεύεται η στάση –
    στάθμευση από το κατάστημα υγεονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία ‘’PORTO’’ έως και
    το Πνευματικό κέντρο Καλύμνου.
  2. Από ώρα 10:30 και μέχρι πέρας της τελετής απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος.