Συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Καλύμνου στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ122

390

             Το ΕΕΕΕΚ Καλύμνου συμμετείχε σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Βερολίνο της Γερμανίας που διοργάνωσε το Europass Teacher Academy με τίτλο “Design Thinking for Educators”. Η Βασιλική Τηλιοπούλου, η Ευρυδίκη Χατζηπέτρου και η Χριστίνα Νικολακοπούλου, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας, μας εκπροσώπησαν στο παραπάνω 30ωρο σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι σε οργανισμούς συμβουλευτικής γονέων και εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων της σχολικής τάξης αλλά και σε βιωματικές δραστηριότητες που προάγουν καινοτόμες δράσεις. Ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους από άλλες χώρες και αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και πρακτικές.

Τέλος, επιστρέφοντας στο σχολείο με τη βοήθεια του υλικού που συγκέντρωσαν αλλά και με τις εμπειρίες που αποκόμισαν λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές και μας ενημέρωσαν για το περιεχόμενο του σεμιναρίου για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, καινοτόμο και συμμετοχικό.