Συνάντηση της υπ. βουλευτή Κατερίνας Βολονάκη με τους εκπροσώπους εργαζομένων στην Περιφέρεια.

261

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Βασίλη Γιαννούρη, τον Γραμματέα, Αντώνη Κλαδογένη, τον Αντιπρόεδρο, Αντώνη Γκίκα και τον Εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, μέλος Δ.Σ. ΣΟΣΙΑΠΕ, Μιχάλη Λυριστή, όπου αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους της Περιφέρειάς μας.

Η Περιφέρεια στελεχωνόταν με 750 υπαλλήλους και έχουν απομείνει 220 για όλα τα νησιά μας. Αν και οι οργανικές θέσεις είναι 800, οι υπάλληλοι διορίζονται στα Υπουργεία και όχι στην περιφέρεια. Τονίστηκε η ανισότητα της μη υποχρεωτικής καταβολής των επιδομάτων, των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και της μη μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι η εφαρμογή νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους από 01/01/2024 με αυξήσεις, που καλύπτουν τις απώλειες λόγω πληθωρισμού και αξιοκρατικό σύστημα μισθολογικής επιβράβευσης.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια ζητούν δωρεάν νομική κάλυψη σε περίπτωση καταγγελίας διοικούμενου εναντίον τους, αφού ενίοτε σύρονται σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, τα έξοδα παράστασης δίκης των οποίων αναλαμβάνουν οι ίδιοι μέχρι την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής δικαστικής απόφασης.

Κατερίνα Βολονάκη

Δικηγόρος

Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ