Τη Δευτέρα 8/5 στις 9.00 το πρωί η συνεδρίαση του Σ.Α.Σ με μοναδικό θέμα ” ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Αστυπάλαιας με Κω και Κάλυμνο.

889

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) τη Δευτέρα 8 Μαϊου 2023 με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη “ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΝΗΣΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΚΩ”.

Από το Σ.Α.Σ θα υπάρξει σχετική γνωμοδότηση που θα καθορίζει τη νέα δρομολογιακή γραμμή, τον αριθμό δρομολογίων εβδομαδιαίως και τα χαρακτηριστικά του πλοίου (Μεταφορική ικανότητα, επιφάνεια για φόρτωση οχημάτων, κατηγορία και μήκος πλοίου).Με βάση τη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ ,στη συνέχεια θα εκδοθεί πρόσκληση σύναψης σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της νέας δρομολογιακής γραμμής που θα εξυπηρετεί την Αστυπάλαια.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΑΝΕΚ με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για εξεύρεση εναλλακτικής λύσης επαναδρομολόγησης του πλοίου “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” προς Αστυπάλαια σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δείτε την πρόσκληση