Φώτης Χατζηδιάκος από Κάλυμνο: Δεν είναι αυτοσκοπός η βουλευτική ιδιότητα. Συστρατεύτηκα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να προσφέρω με την εμπειρία μου. (video)

327

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε, στο πλαίσιο των περιοδειών του στα νησιά, την Πέμπτη 11 Μαϊου 2023,προερχόμενος από την Αστυπάλαια, ο τέως Δήμαρχος Ροδίων και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Φώτης Χατζηδιάκος.

Το απόγευμα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ , από το χώρο των Γραφείων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στην Κάλυμνο.

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, από έναν εμπειρότατο πολιτικό, τόσο στο Β΄Βαθμό όσο και στο Α΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης, που υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου, Αντινομάρχης, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος Ροδίων.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος αναφερόμενος στη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαϊου 2023 είπε: Ο στόχος μου με την κάθοδο στις εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Έτσι απάντησα, στο κάλεσμα τυ Νίκου Ανδρουλάκη να συστρατευθώ. Το ένα είναι αυτό . Το δεύτερο είναι το πολιτικό μέρος. Θεωρώ ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια στο ΠΑΣΟΚ, μετά τα όσα πλήρωσε σε ευθύνες που του αναλογούν ή δεν του αναλογούν, έκανε την αυτοκριτική, ξεκαθάρισε από κάποια πρόσωπα και προσπαθεί να γίνει μία νέα πολιτική δύναμη. Κρατώντας την ιστορία του ,αλλά όπως είπε ο Πρόεδρος, δεν θα μείνουμε αγκυροβολημένοι στο παρελθόν, θα πρέπει να δούμε το μέλλον.

Στη συνέχεια ο Φώτης Χατζηδιάκος εστίασε στα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, κάτι που δεν ισχύει στην Κάλυμνο που συνθλίβεται μεταξύ Κω και Λέρου. Στη θέση που πήρε για το πλοίο “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες με Βιντζότρατες. Στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στην αλιεία, γεωργία, κτηνοτροφία και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Στα προβλήματα που υπάρχουν στην Υγεία με τις ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία. Στα προβλήματα στην Παιδεία.

Επίσης Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε ,το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ εδώ και 8 μήνες έχει καταθέσει 10 θέσεις για διάφορα θέματα και τα εξειδικεύει. Συστρατευτήκαμε όπως τόνισε, γιατί αυτός ο χώρος είναι πιό κοντά στις κοινωνικές τάξεις που υποφέρουν.

Στη συνέχεια ο Φώτης Χατζηδιάκος απάντησε σε ερωτήσεις.

Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Φώτης Χατζηδιάκος είπε: Θέλω να πω με ειλικρίνεια στους συμπολίτες στους νησιώτες μας, ότι η δική μου συμμετοχή είναι μία εκδήλωση προσφοράς. Αυτά που ειπώθηκαν πριν στην πορεία μου στην Τοπική αυτοδιοίκηση, έχει να κάνει με μία παράλληλη επαγγελματική πορεία ,έχω φτάσε σε ένα σημείο ,που θέλω να υπηρετήσω αυτό τον τόπο, να προσφέρω κάτι περισσότερο από αυτά που δεν μπόρεσα να υλοποιήσω, σαν Αντιπεριφερειάρχης, σαν Αντινομάρχης ,σαν Δήμαρχος. Δεν είναι αυτοσκοπός η βουλευτική ιδιότητα αλλά πραγματικά θέλω και πιστεύω ότι με την εμπειρία αυτή μπορώ αυτά που ακριβώς λέμε εδώ να μπορείς να τα πεις μέσα από το Κοινοβούλιο. Να τα περάσεις μέσα σε ένα Υπουργικό συμβούλιο. Δηλαδή κάποια στιγμή η θεωρία της πολιτικής να γίνει πράξη. Σας ευχαριστώ.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Πολιτική εκδήλωση από τον Φώτη Χατζηδιάκο -Υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ