“Από το κακό στο χειρότερο” η Ψέριμος με τα σκουπίδια !

474

Η ΑΝΕ Μαστιχαρίου έστειλε επιστολή στο Δήμο Καλυμνίων που κάνει γνωστό τη δωρεάν μετακίνηση με το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” του απορριμματοφόρου για τη μεταφορά των απορριμμάτων! Καμία απάντηση από το δήμο!

Πριν 15 ημέρες, την Τρίτη 23 Μαϊου 2023, με δημοσίευμα μας που είχε τον τίτλο “Στο έλεος των σκουπιδιών η Ψέριμος!“, μεταξύ άλλων σημειώναμε:

Λίγες ημέρες πριν φύγει ο Μάϊος και μπούμε για τα καλά στο καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η Ψέριμος βρίσκεται στο έλεος των σκουπιδιών. Προκλητική αδιαφορία από το Δήμο Καλυμνίων, στο να μεριμνήσει στην άμεση τους απομάκρυνση από Ψέριμο.

Επίσης παραθέταμε φωτογραφίες, που μας είχαν στείλει κάτοικοι του νησιού, με την απαράδεκτη κατάσταση στην Χωματερή, εκφράζοντας την οργή τους και μεταφέροντας τα παράπονα και την αγανάκτηση και των άλλων κατοίκων του νησιού.

Είχαμε την ελπίδα ότι το δημοσίευμα θα ευαισθητοποιούσε, τη Δημοτική Αρχή Καλύμνου, ώστε να φρόντιζε για την άμεση απομάκρυνση, των απορριμμάτων από το ακριτικό νησί, ως όφειλε.

Δυστυχώς ,πέρασαν 15 ημέρες, πέρασε το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος, το νησί το επισκέπτονται καθημερινά με ημερήσιες εκδρομές ,από τη γειτονική Κω, περισσότεροι από 1.500 τουρίστες και η κατάσταση με τα σκουπίδια “από το κακό στο χειρότερο”

Στην παράνομη πρόχειρη Χωματερή έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, πλαστικά και άλλα αντικείμενα ,με λίγο αέρα “ταξιδεύουν” σε όλο το νησί, η ατμόσφαιρα από τη δυσωδία είναι αποπνικτική, αποτελούν μία εστία μόλυνσης και αρκετοί είναι οι επισκέπτες, που διερχόμενοι από το χώρο απαθανατίζουν τις απαράδεκτες εικόνες.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού μας έστειλαν φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στη Χωματερή. Κάνουν έκκληση για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών, ενώ ζητούν να σταλούν περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων για να τοποθετηθούν στην παραλία, αφού οι 2-3 που υπάρχουν δεν είναι αρκετοί να δεχθούν τα σκουπίδια από τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες της Ψερίμου.

Ευελπιστούμε, αυτό το δημοσίευμα να ληφθεί υπ’όψιν ,να εισακουσθούν οι εκκλήσεις των κατοίκων της Ψερίμου και να μην ακούσουμε για μία ακόμη φορά, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και πολλά θα,θα …

Υ.Γ: Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr: Η ΑΝΕ Μαστιχαρίου έστειλε, εδώ και 2 εβδομάδες επιστολή στο Δήμο Καλυμνίων που κάνει γνωστό τη δωρεάν μετακίνηση με το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” του απορριμματοφόρου για τη μεταφορά των απορριμμάτων! Καμία απάντηση από το δήμο!

Παραθέτουμε φωτογραφίες από την επικρατούσα απαράδεκτη κατάσταση.