Ορεινός Περίπατος “Σπήλαιο Συκάτης” και παραλία “Βιζωτού”

422

Την Κυριακή 11/6/2023 θα πραγματοποιήσουμε την τελευταία πορεία μας, για φέτος προς «Σπήλαιο Συκάτης» και παραλία «Βιζωτού»

Παραλία «Βιζωτός»: Μία μαγευτική παραλία που «φωλιάζει» στον όρμο της Συκάτης στη Βόρεια πλευρά της Καλύμνου .

Η παραλία «Βιζωτός» βρίσκεται  κοντά στην παραλία της Συκάτης, στο βάθος ενός κλειστού όρμου, που ουσιαστικά αποτελεί ένα φυσικό φιόρδ. Είναι μικρή, αμμώδης με λίγο χαλικάκι και πεντακάθαρα νερά.

Η πρόσβαση γίνεται είτε από θαλάσσης με καΐκι από το Βαθύ, είτε από  μονοπάτι που ξεκινά από την μέση περίπου του δρόμου προς Παλιόνησο.

Δεν υπάρχει καμία υποδομή και για αυτό συστήνεται στους επισκέπτες να μεριμνούν για τις απαραίτητες προμήθειες (κυρίως για νερό).

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή  11 / 06 / 2023

Ώρα / σημείο συνάντησης- αφετηρία :10:30 π.μ  Στην κατηφόρα προς Παλιόνησο  . Μετά τα εκκλησάκια του Αγ. Γεωργίου – Αγ. Νεκταρίου

Επιστροφή: 14:00 στο  σημείο αφετηρίας.

Διαδρομή: Είναι μία διαδρομή μέτριας  δυσκολίας , όμως το τοπίο και οι άγριες ομορφιές σε ξηρά και θάλασσα αποζημιώνουν όσους την επιχειρούν.

Η διάρκεια της περίπου μία ώρα με στάση για καφέ/σνακ  και μπάνιο στην παραλία της Συκάτης. Παραλία ξεχωριστής ομορφιάς και προσβάσιμη μόνο από μονοπάτι ή με καΐκι από το Βαθύ

Τροφή:  1)2 μπουκαλάκια νερό 500ml (το λιγότερο),   2) Σνακ

Ενδυμασία: 1) Δύο Κοντομάνικα μπλουζάκια, 2) Καπέλο 3) Αντηλιακό, 4) Αθλητικά παπούτσια 5) μαγιό και πετσέτα.

Διοργάνωση: – Τμήμα Αθλητισμού – Τουρισμού  Δήμου Καλυμνίων.

                         – ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.  Καλύμνου .

                         – Όσοι προσέλθουν θα συμμετέχουν με προσωπική – ατομική 

τους ευθύνη .

Υ.Γ.: Το βράδυ της ίδιας μέρας θα υπάρχει Ζωντανή Μουσική στην παραλία της Παραλία της Παλιονήσου για όσους επιθυμούν να παραμείνουν μέχρι αργά.