“Κύκνειο άσμα” για τη Δημοτική Αρχή ο “απολογισμός έργου” Διακομιχάλη. (video)

1212

Ως “κύκνειο άσμα” της σημερινής Δημοτικής Αρχής Διακομιχάλη, μπορεί να χαρακτηριστεί ο “Απολογισμός έργου” που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2024 , το βράδυ, από το Δήμαρχο, στην Αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού στην Κάλυμνο.

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε ,τις τελευταίες 10 ημέρες, με τηλεφωνήματα και προσωπικές προσκλήσεις από το Δήμαρχο και συνεργάτες του ,με μηνύματα ,με αναρτήσεις στο διαδίκτυο που μερικές φορές ήταν και προκλητικές (πχ θα χρειαστούν υπογλώσσια οι πολιτικοί αντίπαλοι του Δημάρχου από τον κόσμο που θα δουν, έγραφε πρωτοκλασάτο στέλεχος Διακομιχάλη) τελικά η αίθουσα του Ισογείου “μετά βίας” γέμισε τις καρέκλες που υπήρχαν!

75 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και ο Δ.Διακομιχάλης απέφυγε επιμελώς να ξεκαθαρίσει, αν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές. Αλήθεια τι περιμένει, όταν μάλιστα οι Παρατάξεις της αντιπολίτευσης παρουσιάζουν ήδη τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους;

Ξεκινώντας μάλιστα την ομιλία του τόνισε, “δεν είναι μια προεκλογική συγκέντρωση, είναι μία συγκέντρωση που έχει απολογιστικό χαρακτήρα” προφανώς για να δικαιολογήσει τη στάση αυτή και να αποφύγει την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.

Επί του ‘Απολογισμού έργου” .

100 και πλέον λεπτά , διήρκησε η ομιλία του Δημάρχου. Μάλιστα πριν την εκδήλωση είχε δηλώσει ότι θα πρόκειται για μνημειώδη απολογισμό, ενώ στην ομιλία του δήλωσε ότι είναι “μία παραγωγική 4ετία, ίσως η καλύτερη μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες”

Μία ομιλία, που χαρακτηριζόταν από σωρεία δικαιολογιών για τις παραλείψεις ,αφού για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι, η απλή αναλογική, η συνεργασία με την Παράταξη Γαλουζή ,με την οποία τα “σπάσανε μετά από 2 χρόνια”, οι αντιπολιτεύσεις που απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, και ο κορωνοϊός και κατά την προσφιλή τακτική του Δημάρχου, δεν φταίει αυτός αλλά “ο Χατζηπετρής”

Όπως μας είπε φίλος νομικός, ήταν μία ομιλία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως “απολογία κατηγορουμένου” διευκρινίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν ορκίζεται και μπορεί να λέει ότι θέλει ,ακόμη και ψέματα, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτό έκανε ο Διακομιχάλης. Αράδιασε μία σειρά από ανακρίβειες και υπερβολές, πιστεύοντας ότι υπάρχουν αρκετοί αφελείς που θα πειστούν με αυτά που λέει.

Μετά τις δικαιολογίες ο Δ.Διακομιχάλης, ξεκίνησε να αναφέρεται σε ένα κατάλογο έργων! Τα περισσότερα με πολλά ΘΑ..ΘΑ…ΘΑ.., με πολλά ερωτηματικά, αρκετά της προηγούμενης Δημαρχίας, έργα της Περιφέρειας, έργα που έχουν “βαλτώσει”, έργα που είναι μόνο στα χαρτιά, έργα προεκλογικών δεσμεύσεων που ούτε καν τα ακούμπησαν, έργα “αόρατα”. Όλα σε ένα τσουβάλι!

Παραθέτουμε αυτό τον μακρύ κατάλογο έργων, στα οποία αναφέρθηκε, για τα δικά σας συμπεράσματα.

1.Αναστήλωση Μύλων Χρυσοχεριάς.

2.Αντιμετώπιση Ογκολίθων

3.Διάνοιξη δρόμου Θέρμα-Άγιος Σάββας

4.Επέκταση διαδρόμου Αεροδρομίου

5. Ίδρυση Σχολής Μηχανικών

6.Αγορά οικοπέδου στο Άργος για κλειστό γήπεδο

7. Γήπεδο

8. Ο δρόμος στις Βίγλες.

9. Ανακαίνιση Αναγνωστηρίου

10. Ηλεκτροφωτισμός Κάστρου Χώρας

11. Προμήθεια απορριμματοφόρων

12.Αναρριχητικές διαδρομές

13.Μονοπάτια για πεζοπορία

14.Ασφαλτοστρώσεις

15 Αρχοντικό Βουβάλη

16 Χωράφα Αγίου Θεολόγου

17. 30 Ηλεκτρικά ποδήλατα

18. Σταθμοί Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

19.Καθαρή ενέργεια και ενεργειακή φτώχεια

20.Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

21.Ψηφιακός μετασχηματισμός

22. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

23. WI-FI

24.Αναβάθμιση ΚΕΠ

25.Συντήρηση Σχολείων με την Περιφέρεια

26. Βρεφονηπιακός Σταθμός.

27. Καρπάθειο

Επίσης μίλησε για το Έργο της ΔΕΥΑΚ και του ΔΛΤ, ενώ απέφυγε να μιλήσει για την ΑΝΕΚ

Ειδική αναφορά έκανε στη Χωματερή και στη δεματοποίηση, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στον τέως Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή.

Τέλος μίλησε για τις προοπτικές, αραδιάζοντας τα γνωστά προεκλογικά ΘΑ…ΘΑ…ΘΑ και κλείνοντας είπε: Ήταν μία επιβεβλημένη ενημέρωση γιατί κάναμε πολλά. Δεν έχουμε μηδενικό έργο, το είδατε με αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά θέλω να πάρουν θέση, οι αντιπολιτεύσεις με ποιό τρόπο θα αντιμετωπίσουν το θέμα, να σταματήσει να καπνίζει η Χωματερή. Εμείς ξέρουμε να βρίσκουμε χρήματα ,εμείς λέμε ότι δεν θα αυξηθούν ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη. Είμαστε μία δημοτική αρχή που η συγκεκριμένη Κυβέρνηση, ξέρει ότι έχει συνομιλητές σοβαρούς και για τους λόγους αυτούς θα βρούμε λύση για το δεματοποιητή να έλθει στο νησί και να σταματήσει να καπνίζει η Χωματερή.

Κλείνοντας να μην παραλείψουμε τις αιχμές και τις “φιλοφρονήσεις” Διακομιχάλη κατά του kalymnos-news.gr. Αυτό έλειπε να μας ξεχάσει! Πάντως τον ευχαριστούμε.

Δείτε ένα μεγάλο απόσπασμα από την ομιλία του Δ.Διακομιχάλη, στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Απόσπασμα από την παρουσίαση του απολογισμού έργου από το Δ.ΔιακομιχάληΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός