Με “εικόνα και ήχο” τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” του Δημάρχου Διακομιχάλη για Ανακύκλωση, Χωματερή, δεματοποίηση!(video)

1334

Μέχρι τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ,εναπομένουν περίπου 2,5 μήνες και ο Δήμαρχος Διακομιχάλης που βρίσκεται στο τιμόνι του Δημου Καλυμνίων εδώ και 47 μήνες (σε αυτή την τελευταία του θητεία) και στην προσπάθεια του να καλύψει το μηδενικό του έργο, ξεκίνησε τη γνωστή μέθοδο για όλα φταίνε οι άλλοι, φταίνε οι προηγούμενοι, φταίτε εσείς και όπως λέει και ο αξέχαστος Λουκιανός Κηλαηδόνης “για όλα φταίει ο Χατζηπετρής“.

Μετά το “διάγγελμα” πριν μερικές ημέρες, που μάλιστα έδωσε και τον βαρύγδουπο τίτλο: “Το όνειρο του κάθε Καλύμνιου γίνεται πραγματικότητα!” όπου ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τις μελέτες για τη δεματοποίηση, ακολούθησε νέο “διάγγελμα” την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στο όποιο με ύφος ” καρδιναλίου” καλεί τον τέως Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή , να παρουσιάσει έστω και ένα επίσημο έγγραφο για το δεματοποιητή !

Για το δεύτερο διάγγελμα, δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι που θα του απαντήσουμε ,μπορεί να το κάνει πολύ καλύτερα ο Γιάννης Γαλουζής.

Για το πρώτο διάγγελμα που του έδωσε και τον τίτλο “Το όνειρο του κάθε Καλύμνιου γίνεται πραγματικότητα!” οφείλουμε, επειδή φαίνεται ότι η μνήμη του παραμονές εκλογών έχει ασθενήσει και έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια κοροϊδίας του κόσμου, να κάνει το “μαύρο άσπρο” να του απαντήσουμε εμείς. Και επειδή με τη Χωματερή ,Ανακύκλωση, Ο.Ε.Δ.Α (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων), ενδιάμεση λύση, δεματοποίηση, έχουμε κάνει δεκάδες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, τις απαντήσεις θα τις δώσουμε με ΕΙΚΟΝΑ και ΗΧΟ. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Όταν η ανακύκλωση εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε όλες σχεδόν τις πόλεις και σε όλα τα νησιά , εδώ στην Κάλυμνο η σημερινή δημαρχία Διακομιχάλη, το μόνο που έκανε στους 47 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου είναι να ανακυκλώνει  τις  υποσχέσεις και “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”

Η πρώτη κίνηση που έκανε η Δημαρχία Διακομιχάλη ,μόλις ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ήταν να αποσύρει όσα από τα 41 πράσινα σημεία είχαν στηθεί, το προηγούμενο διάστημα από τη Δημαρχία Γαλουζή, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Τις μεν ξύλινες κατασκευές εντός των οποίων βρισκόντουσαν οι χρωματιστοί κάδοι τις πέταξε σε ένα χωράφι στη Χωματερή, τους δε  χρωματιστούς κάδους που προμηθεύτηκε η προηγούμενη Δημαρχία για τα 41 πράσινα σημεία χρησιμοποιήθηκαν για την απόρριψη σύμμεικτων απορριμμάτων!

ΠΡΙΝ 44 ΜΗΝΕΣ

Στις 25 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος  δήλωνε ότι με τον καινούργιο χρόνο(το 2020) θα ξεκινούσε η μαζική ανακύκλωση στην Κάλυμνο

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του δημάρχου στις 25 Νοεμβρίου 2019, πριν 44 μήνες, στο kalymnos-news.gr

Δηλώσεις Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη πριν 15 μήνες, στις 25 Νοεμβρίου 2019 για ανακύκλωση στην Κάλυμνο

ΠΡΙΝ 42 ΜΗΝΕΣ

Νέα εξαγγελία ότι ξεκινά η Ανακύκλωση. Πριν 42 μήνες, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 του αγίου Βαλεντίνου, στην επίσημη σελίδα της Παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» είχε γίνει η ανάρτηση με βαρύγδουπες εκφράσεις για την Ανακύκλωση στην  Κάλυμνο. Συγκεκριμένα η ανάρτηση ανέφερε:

Φυσικά τίποτε δεν προχώρησε και η  επίσκεψη στην Κάλυμνο του Σύμβουλου Επικοινωνίας της «ΕΕΑΑ ΑΕ» Δημητρίου Παπασωτηρίου ο οποίος σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την έναρξη ανακύκλωσης με τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης θα ενημέρωνε το Σώμα, ουδέποτε έγινε.
Από τον Φεβρουάριο 2020 ,η επίσκεψη μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο 2020.
Ο Αύγουστος πέρασε, ο Σεπτέμβριος τελείωσε και κανένα νεότερο  για την Ανακύκλωση στην Κάλυμνο!

ΠΡΙΝ 34 ΜΗΝΕΣ

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 ο Δήμαρχος ανακοινώνει ότι στις 15 Οκτωβρίου 2020 θα έλθει στην Κάλυμνο ο Σύμβουλος Επικοινωνίας της «ΕΕΑΑ ΑΕ» για να ενημερώσει το ΔΣ και να προχωρήσει η ανακύκλωση.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του Δημάρχου στο kalymnos-news.gr στις 7 Οκτωβρίου 2020 όπου  ανακοινώνει  την άφιξη την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 του Γενικού Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΕΑΑ για το θέμα ανακύκλωσης και για την περίοδο του μεταβατικού σταδίου που θα υπάρξει, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για να ξεκινήσει. Μάλιστα τονίζει ότι στις συναντήσεις που θα γίνουν με τη συμμετοχή και των αντιπολιτεύσεων θα ήθελε όλοι να το δούν το θέμα Καλύμνικα για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα

Δ.Διακομιχάλης: Στις 15 Οκτωβρίου 2020 ο Διευθυντή των ΤΥ ΕΕΑΑ στην Κάλυμνο για την ανακύκλωση

Η 15η Οκτωβρίου 2020  πέρασε και ο Γενικός Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΕΑΑ  δεν ήλθε και η δικαιολογία από πλευράς Δημοτικής Αρχής ότι υπήρχε ακύρωση της πτήσης λόγω απεργίας στην ΥΠΑ.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ,όπως και τόσες άλλες υποσχέσεις, δυστυχώς μπήκε στις “Διακομιχαλικές καλένδες” .

Τέλος Ιουλίου 2023 και η Κάλυμνος παραμένει το μοναδικό νησί που δεν εφαρμόζεται η Ανακύκλωση όταν μάλιστα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την μείωση των απορριμμάτων προκειμένου να γίνεται η δεματοποίση κατά την μεταβατική περίοδο.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Δέσμευση προεκλογική Διακομιχάλη ήταν, ότι αν τους τιμήσει ο Καλυμνιακός ο λαός, αυτοί έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία ώστε η Χωματερή να σταματήσει να καίει άμεσα.

Η πρώτη ενέργεια μόλις ανέλαβε η Δημαρχία Διακομιχάλη, ήταν να σταματήσει την προμήθεια χώματος για την ταφή των απορριμμάτων, με τη δικαιολογία ότι επιβαρυνόταν το πρανές και υπήρχε κίνδυνος κατολίσθησης ,ενώ ήταν ασύμφορο οικονομικά. Η επιχωμάτωση των απορριμμάτων από την προηγουμένη Δημαρχία Γαλουζή ,αν και δεν ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση, είχε περιορίσει κατά πολύ τις πυρκαγιές.

Αντίθετα με το που ανέλαβε η Δημαρχία Διακομιχάλη ξεκίνησε η συστηματική καύση των απορριμμάτων με το απαράδεκτο, τριτοκοσμικό, καθημερινό σκηνικό, τη Χωματερή καίουσα και καπνίζουσα, που δυστυχώς πλέον δεν αποτελεί είδηση και με τη Δημοτική Αρχή το χαβά της!

Να θυμίσουμε στις πρώτες πυρκαγιές στη χωματερή ,κάποιες μάλιστα που πήραν διαστάσεις, τα παραμύθια που ακούσαμε από το Δήμαρχο περί δήθεν άγνωστων εμπρηστών που βάζουν φωτιά στη Χωματερή, για την τοποθέτηση καμερών για να εντοπίζουν τους εμπρηστές που “θα βλαστημούσαν την ώρα και τη στιγμή”., μετά τα ΘΑ..ΘΑ… ΘΑ… για δημιουργία τάφρων για να ρίχνουν τα σκουπίδια να τα θάβουν και να μην καίγονται, μετά τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” για την άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης για να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων και τις γνωστές απειλές του Δημάρχου για υποβολή μηνύσεων κατ’ αγνώστων.

Δείτε τι λέει ο Δήμαρχος μετά από μία, από τις πολλές πυρκαγιές στις 21-1-2021, για μηνύσεις κατ’ αγνώστων και τις αστείες δικαιολογίες που προβάλει.

22-1-2021 Δ.Διακομιχάλης:Μήνυση κατ’ αγνώστων για την πυρκαγιά στον ΧΑΔΑ

Όταν αντιλήφθηκε ότι ο “κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο” ξεκίνησε άλλο παραμύθι. Θα άνοιγε μεγάλους τάφρους, κοντά στη Χωματερή για την ταφή των απορριμμάτων!

Πάντως μπορεί του ανύπαρκτους εμπρηστές να μην του βρήκε ο κ. δήμαρχος παρά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που τοποθέτησε, ένα είναι όμως βέβαιο ότι περισσότερες από 8 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί μέχρι τώρα και εκκρεμούν σε βάρος των αρμοδίων οργάνων της Δημοτικής Αρχής για πυρκαγιές στη χωματερή!

Ένα έγγραφο που αποτελεί κόλαφο για  το Δήμο Καλυμνίων  λόγω της συνέχισης καύσης των απορριμμάτων στη Χωματερή με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2022, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, αναφέρεται στις Πυρκαγιές στη χωματέρη Καλύμνου .

Στο έγγραφο που παραθέτουμε παρακάτω, αναφέρεται στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και την απειλή της δημόσιας υγείας από τον ΧΑΔΑ(Χωματερή) στην Κάλυμνο και ζητείται να ληφθούν όλα τα μέτρα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή.

Πριν ένα χρόνο περίπου την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και ζήτησαν  να ενημερωθούν για το μείζονος σημασίας πρόβλημα της καύσης των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ, που παραμένει άλυτο και επίσης για τις ενέργειες που γίνονται για  την διαχείριση των απορριμμάτων γενικότερα. 

Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε τότε για τις ενέργειες του, επισήμανε τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και τις δήθεν καθυστερήσεις λόγω πανδημίας , ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος  ότι του χρόνου τέτοια εποχή ο ΧΑΔΑ δεν θα υπάρχει. Εξήγησε ότι αναφορικά με την ενδιάμεση λύση μέχρι να λειτουργήσει ΧΥΤΥ, ολοκληρώθηκε η μελέτη για το δεματοποιητή ώστε να προχωρήσει η ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθεί η αγορά του.

Ενδιαφέρον από αυτή τη συνάντηση έχει η αισιοδοξία του Δημάρχου “ότι του χρόνου τέτοια εποχή(δηλαδή φέτος) ο ΧΑΔΑ δεν θα υπάρχει! Αν το είδατε εσείς το είδαμε και εμείς.

Επίσης η δήλωση του ότι “ολοκληρώθηκε η μελέτη για το δεματοποιητή ώστε να προχωρήσει η ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθεί η αγορά του”. Πριν λίγες ημέρες μας είπε ότι πήρε τη μελέτη του δεματοποιητή. Άρα πριν ένα χρόνο, έλεγε ψέματα(!) στα μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για το δεματοποιητή.

Βαδίζουμε προς το τέλος Ιουλίου 2023,μεσούσης της θερινής περιόδου, με τα 40άρια από τον καύσωνα να δημιουργούν αφόρητες καταστάσεις και η Χωματερή στην Κάλυμνο να συνεχίζει να καίει ακατάπαυστα, σκορπίζοντας στην ατμόσφαιρα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία διοξίνες!

ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η  “Κατασκευή και λειτουργία Ολοκληρωµένης Εγκατάστασης ∆ιαχείρισης Αποβλήτων – Ο.Ε.∆.Α. – ∆ήµου Καλυµνίων” αποτελεί την οριστική λύση της διαχείρισης αποβλήτων στο νησί. Το εν λόγω έργο βρίσκεται στις προτεραιότητες του Φορέα  Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) είναι στη διαδικασία ωρίμανσης και εξεύρεσης χρηματοδότησης και μέχρι τέλος του 2023, ίσως και νωρίτερα, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα γίνει η ένταξη του. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του που θαα σηματοδοτήσει τη δρομολόγηση ενός μεγάλου έργου υποδομής για το νησί της Καλύμνου.

Όμως το πρόβλημα με την κατάργηση της χωματερής, δεν μπορεί να παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία της ΟΕΔΑ. Χρειάζεται πρόβλεψη από το Δήμο Καλυμνίων για να αντιμετωπιστεί κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι ολοκλήρωσης της ΟΕΔΑ.

Η Ολοκλήρωση και λειτουργία του ΟΕΔΑ μετά τη χρηματοδότηση του έργου είναι χρονοβόρα και με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις θα χρειαστούν 3 χρόνια σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις.

Πιό συγκεκριμένα μετά την ένταξη και  χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου, η δημοπράτηση, η ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου, η εγκατάσταση αναδόχου, ο χρόνος κατασκευής. Διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν, εφόσον όλα κυλήσουν απρόσκοπτα  στο τέλος 2026.

Μέχρι τότε θα πρέπει να εξευρεθεί η λύση για την μεταβατική αυτή περίοδο των 3 και πλέον χρόνων για την  άμεση κατάργηση της Χωματερής,

Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και  υλοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή. Είναι μία υποχρέωση αποκλειστικά της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση της ενδιάμεσης λύσης και είναι κάτι που γνώριζε ο Δ.Διακομιχάλης από την πρώτη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, ανάλωσε σχεδόν 2 χρόνια με παλινωδίες, με ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι δεν έχει καμία ευθύνη ο Δήμος, με το ποιά λύση να επιλέξει, μεταξύ δεματοποίησης ή μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός νησιού.

Το ότι ο Δήμος έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ενδιάμεση λύση, ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος “αδειάζοντας” το Δήμαρχο και δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι στο ενδιάμεσο διάστημα, στην μεταβατική περίοδο μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα του Ο.Ε.Δ.Α , την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο Δήμος Καλυμνίων.

Συγκεκριμένα ευρισκόμενος στην Κάλυμνο στις 21 Απριλίου 2022, είπε μεταξύ άλλων:

Με το θέμα της μεταβατικής περιόδου, της ενδιάμεσης λύσης η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέσηΟ ΦΟΔΣΑ έχει σχέση μόνο με την τελική λύση. Αυτό αναλάβαμε ,αυτό θα το φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο και ήδη κλείνουμε κάτι που επί δεκαετίες δεν βρήκε λύση. Το λέω νέο κύτταρο ,το λέω ΧΥΤΥ, αυτό είναι δική μας ευθύνη θα το παραδώσουμε. Καθώς και τα εργοστάσια διαχείρισης που θα είναι ένα έργο, μία χρηματοδότηση για Μονάδες σε Κάλυμνο και Κω με τη διαδικασία με ΣΔΙΤ. Αυτά θα τα παραδώσει ο ΦΟΔΣΑ για να δείξει στον κόσμο πως γίνεται η σωστή διαχείριση περιβαλλοντικά και πως γυρνάμε σελίδα από τις αμαρτίες και τα εγκλήματα του παρελθόντος.

Μέχρι τότε, ο μοναδικός Φορέας που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη να διαχειριστεί  τα θέματα, παραμένει ο Δήμος Καλύμνου. Όλοι οι δήμοι. Οι ενδιάμεσες λύσεις παραμένουν στου Δήμους. Το ότι κάποιος κόσμος βρίσκει την ευκαιρία να λέει, τώρα ανέλαβε ο Χατζημάρκος, δεν ισχύει αυτό. Φίλοι, φίλοι, αλλά καλοί λογαριασμοί

Να βοηθήσουμε μελετητικά, να πούμε τη γνώμη μας, να το κάνουμε και το κάνουμε πάντα. Έχουμε καμιά δουλειά στα Σχολεία, στα αθλητικά γήπεδα; Και όμως βοηθάμε χρηματοδοτικά και μελετητικά και να δημοπρατήσουμε. Βοήθεια σε ότι θέλετε. Καθαρές κουβέντες στο ποιανού είναι η ευθύνη. Περιμένω, έχω ζητήσει από το Δήμαρχο να βρει γη. Έχω δεσμευτεί κι εγώ και ο Έπαρχος, ότι βοήθεια ζητηθεί,να βοηθήσουμε μελετητικά, όσο είναι δυνατό να βρεθεί η πιό σύντομη λύση για να φτάσει το νησί να κάνει δεματοποίηση. Αν βρω νόμιμο τρόπο να βοηθήσω και οικονομικά θα το κάνω. Η ενδιάμεση λύση είναι του Δήμου Καλυμνίων.

Θα πρέπει επιπρόσθετα να σημειώσουμε ότι αναφορικά με ποιός τρόπος θα ακολουθηθεί της μεταφοράς εκτός Καλύμνου ή με δεματοποίηση αρχικά ο Δήμαρχος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη δεματοποίηση προβάλλοντας την επισήμανση από το Συνήγορο του πολίτη σε έγγραφο του προς το Δήμο που ανέφερε “Να επανεξεταστεί η προσωρινή λύση της δεματοποίησης των αποβλήτων, με βάση όσα προαναφέρθηκαν, καθώς υφίσταται ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ακόμα χωματερή δίπλα στην ήδη υφιστάμενη, με ανάλογες δυσκολίες αποκατάστασης.”

Επίσης την επισήμανση της Διαχεριστικής Αρχής, ότι η τεχνολογία των δεματοποιητών, όταν πρόκειται για ανάμεικτα απορρίμματα, χρησιμοποιείται διεθνώς για την προσωρινή αποθήκευση των δεματοποιημένων απορριμμάτων, πριν την τελική τους διάθεση σε χώρο υγειονομικής ταφής (balefills), με στόχο τη μείωση του απαιτούμενου χώρου, την ελαχιστοποίηση των οχλήσεων και των απαιτήσεων για ημερήσια κάλυψη και την ελαχιστοποίηση του κόστους μεταφοράς. Αντίθετα, δε χρησιμοποιείται για την προσωρινή αποθήκευση πριν τη μηχανική διαλογή προς περαιτέρω επεξεργασία του βιοαποδομήσιμου κλάσματος.

Τελικά αφού χάθηκε αρκετός χρόνος σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια αποφασίστηκε να ακολουθηθεί ως ενδιάμεση λύση η δεματοποίηση

Η εφικτή λύση με τα σημερινά δεδομένα, είναι η άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης στην Κάλυμνο ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων. Τα εναπομένοντα απορρίμματα να δεματοποιούνται για προσωρινή εναποθήκευση. Μετά τη δεματοποίηση και εφόσον περάσει ο χρόνος που θα μπορούν  να εναποθηκευτούν με ασφάλεια, να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους κατά την μεταβατική περίοδο σε ΧΥΤΑ εκτός νησιού.

Με νέα καθυστέρηση το Σεπτέμβριο 2022, η δημοτική αρχή δέησε να φέρει το θέμα στο ΔΣ για ανάθεση εκπόνηση των μελετών για δεματοποίηση.

Από τότε και αφού πέρασαν αδικαιολόγητα άλλοι 10 μήνες και “ω του θαύματος”.

Ο Δήμαρχος Διακομιχάλης 2,5 μήνες πριν τις εκλογές και 46 και πλέον μήνες στην εξουσία(σε αυτή τη θητεία), σε ένα διάγγελμα για “γέλια και για κλάματα”  “πανηγυρίζει”, χαίρεται και αυτοχειροκροτείται μαζί με το “παρεάκι” του! Μάλιστα στο διάγγελμα του, έδωσαν και τον βαρύγδουπο τίτλο: “Το όνειρο του κάθε Καλύμνιου γίνεται πραγματικότητα!” Μας θύμισε τη διαφήμιση «Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…»

Τι μας είπε λοιπόν ο κ.Δήμαρχος. Ότι παρέλαβε όλες τις μελέτες για την εγκατάσταση του δεματοποιητή και θα σταματήσει να καίει η Χωματερή! Μάλιστα είπε ότι άμεσα ξεκινά τον αγώνα, για να μην επιβαρύνει δήθεν τον Καλυμνιακό λαό, να εξασφαλίσει το 1,8 εκατομμύρια ευρώ ,που θα στοιχίσει η εγκατάσταση και η λειτουργία του μόνο για 3 χρόνια.

Βέβαια ξέχασε να μας πει:

1. Πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει το “όνειρο των Καλυμνίων” με τη δεματοποίηση πραγματικότητα. Εξασφάλιση Χρηματοδότησης 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, διεθνής διαγωνισμός λόγω ποσού, ανάδειξη εργολάβου για παροχή υπηρεσιών δεματοποίησης για 3 χρόνια.(Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για προμήθεια δεματοποιητή, αλλά για ανάθεση σε εργολάβο του έργου της δεματοποίησης για 3 χρόνια); Αλλά το “τι μέλλει γενέσθαι” είναι αδιάφορα για τον κ. Δήμαρχο; Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να “κοροϊδέψει” τον κόσμο, στους 2,5 μήνες μέχρι τις εκλογές και μετά “γαίαν πυρί μειχθήτω”

2. Ότι η δεματοποίηση αποτελεί την ενδιάμεση λύση, μέχρι να κατασκευαστεί η Ο.Ε.Δ.Α (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων),που αποτελεί την οριστική λύση και θα χρειαστεί 3-4 χρόνια. Η Δεματοποίηση σε συνδυασμό με την ανακύκλωση , είναι η λύση που εδώ και 3 χρόνια ο Περιφερειάρχης και οι αντιπολιτεύσεις έλεγαν στον κ. Δήμαρχο να ξεκινήσει, αλλά δυστυχώς απευθυνόντουσαν σε “ώτα μη ακουόντων”.

3. Τί έκανε στους 46 και πλεόν μήνες που βρίσκεται στην εξουσία για την  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, αν και κατ’ επανάληψη έχει ανακοινώσει ότι ξεκινά, αλλά που ,μένει απλά στα λόγια;

Αλήθεια σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσει απαντήσεις στον Απολογισμό που θα κάνει στις 24 Ιουλίου 2023 ο κ. Δήμαρχος, όπως προανήγγειλε; ‘Η θα μας μιλήσει περί “Ανέμων και Υδάτων” ή καλύτερα περί “ΑνεμοΜΥΛΩΝ και Σιντριβανιού”; Γιατί όπως αποδείχθηκε αυτές ήταν οι προτεραιότητες στην 4ετία που πέρασε. Όλες οι υπόλοιπες προεκλογικές εξαγγελίες του αποτελούν τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”!