Με καΐκι στην Αγία Μακρίνα στο Καμπί της Ρίνας του Βαθύ για τον Εσπερινό (video)

773

Η Οσία Μακρίνα (324-379 μ.Χ.) ήταν Ελληνίδα Μικρασιάτισσα χριστιανή μοναχή και ήταν η πρώτη ιδρύτρια κοινοβίου μοναστηριού για γυναίκες. Κύρια πηγή για τη ζωή της είναι το έργο του αδελφού της αγίου Γρηγορίου Νύσσης “Εις τον Βίον της Οσίας Μακρίνης”. Η μνήμη της τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Ιουλίου. Ήταν αδελφή επίσης του αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Ένα μικρό μοναστηριακό συγκρότημα με ένα γραφικό Εκκλησάκι αφιερωμένο στην Οσία Μακρίνα βρίσκεται κτισμένο και δεσπόζει πάνω στα βράχια, στην έξοδο του φιορδ της Ρίνας, στην περιοχή Καμπί ανατολικά του Βαθύ στην Κάλυμνο, απέναντι από τις Μικρασιατικές ακτές. Το συγκρότημα άρχισε να χτίζεται το 1974 γύρω από την προ υπάρχουσα εκκλησία ως γυναικείο Ησυχαστήριο. Ανήκει στη Μονή του Ροότσου στην Κάλυμνο, με την Ηγουμένη Αγνή.

Η πρόσβαση του γίνεται μόνο από θαλάσσης, σε μικρό μόλο στο Καμπί και στη συνέχεια η ανάβαση στο συγκρότημα από πέτρινο μονοπάτι.

Χθες Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, παραμονή της εορτής της Οσίας Μακρίνας, με πρωτοβουλία του εφημερίου του Βαθύ π. Μιχαήλ Μακαρούνα, διοργανώθηκε προσκύνημα και τελέστηκε Εσπερινός. Συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο π. Σταύρος Μάρθας, ο Ιερομόναχος Γαβριήλ Γλυκοκάλαμος και αρκετοί πιστοί, που με καϊκια που ξεκίνησαν από τη Ρίνα του Βαθύ, ταξίδεψαν για το εκκλησάκι της Αγίας Μακρίνας. Φυσικά παρούσα και η Ηγουμένη Αγνή με Μοναχές. Μετά τον εσπερινό προσφέρθηκαν νοστιμότατα εδέσματα

Δείτε φωτογραφίες και video με στιγμιότυπα της όμορφης διαδρομής από θαλάσσης, της μετάβασης, της άφιξης, του εσπερινού, όπως τα κατέγραψε ο Μάμας Χαραμαντάς

18-7-2023 Ο Εσπερινός της Αγίας Μακρίνας




Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός