Δύο φανουρόπιτες από το Δήμαρχο. Η μία για να του “φανερωθούν” υποψήφιοι και η άλλη για ψηφοφόρους!

1622

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 ,σήμερα,παραμονή του Αγίου Φανούριου ενός από τους πιο αγαπητούς Αγίους σε όλο τον ελληνικό λαό. Εορτάζει ο Άγιος που φανερώνει.

Δεκάδες θα είναι και σήμερα βράδυ, οι φανουρόπιτες, που θα πάνε οι πιστοί στους διάφορους Ναούς και εξωκκλήσια που εορτάζουν και θα τελεστούν εσπερινοί, για να ευλογηθούν και να μοιραστούν.

Φέτος η εορτή του Αγίου Φανουρίου, πέφτει μέσα στην προεκλογική περίοδο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και σίγουρα αυτό δεν θα περάσει ανεκμετάλλευτο από τους υποψηφίους!

Βρισκόμαστε μόλις 5 ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2023 για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και μέχρι τώρα η Παράταξη του τωρινού Δημάρχου Διακομιχάλη, εκτός από την επίσημη δήλωση,την περασμένη Τετάρτη, ότι θα συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές,καμία ανακοίνωση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων δεν έχει γίνει.Μάλιστα ο Δήμαρχος στη δήλωση του είχε πει:Από αύριο  θα παρουσιαστούν στον καλυμνιακό λαό τα στελέχη αυτά , ξεκινώντας από τις νέες γυναίκες και τους επιστήμονες που θα είναι η ψυχή του συνδυασμού μας.” Και συμπλήρωσε ότι την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 το βράδυ σε εκδήλωση στο Ισόγειο θα ανακοινώσει όλο το συνδυασμό.Όμως πέρασε η Πέμπτη και η Παρασκευή και μέχρι τώρα καμία ανακοίνωση υποψηφιοτήτων δεν έχει γίνει.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της στήλης μας «ΒΟΛΗ ΚΑΤΆ ΒΟΛΗ» οι λόγοι είναι δύο. Υπάρχει μεγάλη δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και το δεύτερο ότι ο Δήμαρχος επέλεξε με την ευκαιρία του Αγίου Φανουρίου να τάξει δύο μεγάλες Φανουρόπιτες. Η μία φανουρόπιτα για να του “φανερώσει” υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ώστε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο. Η δεύτερη για να του “φανερώσει” ψηφοφόρους,καθόσον έχουν διαπιστώσει ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα και για την Παράταξη τους όπως φαίνεται αποτελούν “σπάνιο είδος”

Εξάλλου να θυμίσουμε,ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος καταφεύγει στις φανουρόπιτες. Πριν 2 χρόνια,σε χιουμοριστικό δημοσίευμα μας,από τη στήλη μας, είχαμε “αποκαλύψει” ότι είχε τάξει φανουρόπιτα και ζητούσε να του φανερώσει ο Άη Φανούρης τον «άγνωστο εμπρηστή» της Χωματερής!

Βέβαια η στήλη μας  «ΒΟΛΗ ΚΑΤΆ ΒΟΛΗ» το βλέπει “χλωμό” να εισακουστούν οι φετινές “προσευχές” του Δημάρχου, αφού σε όλα υπάρχουν όρια!

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.