Λέρος: Μετανάστες έβαλαν φωτιά στη βάρκα τους μόλις βγήκαν στην ακτή

1303

Στην περιοχή Παντέλι της Λέρου αποβιβάστηκαν σε παραλία με λέμβο συνολικά 20 μετανάστες και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στη λέμβο που επέβαιναν.

Από τη οικεία Λιμενική Αρχή συνελήφθη ένας εξ αυτών ως χειριστής της λέμβου και δύο ως εμπρηστές της λέμβου

Newpost: 20 άτομα αποβιβάστηκαν στην Λέρο και μετά εβαλαν φωτιά στη λέμβο

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό ατόμων πλησίον της νησίδας Αγίας Κυριακής ν. Λέρου.

Άμεσα μετέβη από ξηράς στην περιοχή ¨ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΣ¨ ν. Λέρου περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισε είκοσι (20) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατά την αποβίβαση τους στον εν λόγω σημείο, έβαλαν φωτιά στη λέμβο μεταφοράς τους.

Παράλληλα ενημερώθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λέρου, το Α.Τ. Λέρου και ο Δήμος Λέρου, προς παροχή συνδρομής και απομάκρυνση της κατεστραμμένης λέμβου από την παραλία, ενώ οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.) Λέρου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρία (03) άτομα εκ των ανωτέρω. Ένας 22χρονος, ως διακινητής, κατά παράβαση των άρθρων 29-30 του Ν.4251/2014, καθώς και δύο (02) άτομα, ηλικίας 30 και 25 ετών, ως υπαίτιοι για τον εμπρησμό της λέμβου κατά παράβαση του άρθρου 264 του Π.Κ.(Εμπρησμός).

Η μηχανοκίνητη πνευστή λέμβος καταστράφηκε, ενώ ο εξωλέμβιος κινητήρας της εντοπίστηκε εντός θαλάσσης και κατασχέθηκε

(ΠΗΓΗ:12nisospress.com- video από newpost.gr)