Ο Διακομιχάλης 12 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία ανακοινώνει την υποψηφιότητα του. Τα τρία “νέα πρόσωπα”.

1530

Τα χρονικά όρια για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων Δημάρχων και συνδυασμών για τις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στενεύουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου 2023.

Για το Δήμο Καλυμνίων επίσημα μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή:

Ιωάννης Μαστροκούκος “ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Ιωάννης Γαλουζής, “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”

-Γεώργιος Μαύρος “Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ”

-Σάκης Χούλης, ” ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

-Εμμανουήλ Γιαννικουρής “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Μέχρι σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, στις 7.00 το απόγευμα, από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, φαίνεται αριθμητικά (χωρίς ονομασία συνδυασμών) ότι έχουν κατατεθεί δηλώσεις από 3 υποψήφιους Δημάρχους.

Το περίεργο βέβαια είναι με την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Διακομιχάλη. Εναπομένουν ακριβώς ΜΟΝΟ 14 ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων και κρατά “κλειστά τα χαρτιά του”, αν και οι διεργασίες στην Παράταξη και οι προσεγγίσεις διαφόρων προσώπων τόσο από το Δ.Διακομιχάλη όσο και από στελέχη του, για να θέσουν υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του kalymnos-news.gr η επίσημη ανακοίνωση καθόδου τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, εκτός απροόπτου θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, μόλις 12 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό και θα τα “προβάλλει ιδιαίτερα” ο κ. Διακομιχάλης είναι της Κατερίνας Βουρεξάκη, του Γιάννη Διαμαντή και του Νέστορα Φρατζή .

Η Κατερίνα Βουρεξάκη είναι Φαρμακοποιός που δραστηριοποιείται στον Πειραιά. Στο παρελθόν συμμετείχε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Γ. Ρούσσου. Επίσης ήταν υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 2015 ,καθώς και στην Α΄Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 2019 και 2023.