Ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου για τους 2ους επίσημους Δωδεκανησιακούς αγώνες κολύμβησης που διοργάνωσε.

392

Από τον Πρωτέα Ναυταθλητικό Ομιλο Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου, για τους 2ους επίσημους Δωδεκανησιακούς αγώνες κολύμβησης στο δημοτικό κολυμβητήριο της Καλύμνου, που διοργάνωσε στις 19 και 20 Αυγούστου 2023, υπό την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος:

Στις 19 και 20 Αυγούστου 2023  ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Ομιλος Καλύμνου διοργάνωσε τους 2ους επίσημους Δωδεκανησιακούς αγώνες κολύμβησης στο δημοτικό κολυμβητήριο της Καλύμνου,  υπό την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

  Στους αγώνες αυτούς αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών, στις  τρείς αγωνιστικές ενότητες  για όλα τα κολυμβητικά στυλ στα 50,  100 και 200 μέτρα  συμμετείχαν 6 αθλητικά σωματεία από την Κάλυμνο, (Πρωτέας Ναυταθλητικός Ομιλος Καλύμνου), την  Κω, (Ναυτικός Ομιλος Κω),  τη Ρόδο, ( Ροδίων Αθλησις και Ναυτικός Ομιλος Ρόδου), την Πάρο, ( Ναϊάς Πάρου, Ναυτικός Ομιλος Πάρου) και μεμονωμένοι αθλητές από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο,  τον Hearts of Middlothian  του Εδιμβούργου,  με 132  αθλητές συνολικά.

  Η ομάδα του Πρωτέα,  η οποία αποτελούνταν από 59 αθλητές, κέρδισε  συνολικά 181 μετάλλια, από τα οποία 40 ήταν χρυσά, 87 αργυρά και 54  χάλκινα.   

  Ο σύλλογος κατέλαβε επίσης την 1η βαθμολογικά θέση στις κατηγορίες παγκορασίδων Α και Β, κορασίδων,  νεανίδων και  παγκορασίδων Α και Β,  Παμπαίδων Α και Β,  παίδων,  κορασίδων,  εφήβων,  νεανίδων και πήρε 2  από τα 6 κύπελλα κατηγοριών.

  Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης 4  παιδιά του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Αγιος Παντελεήμων», τα οποία είχαν λάβει μέρος στο παρελθόν σε αγώνες των special Olympics και έχοντας προπονηθεί υπό την Κ.Φ.Α. Αναστασία Εργά,  για πρώτη φορά είχαν τη χαρά της συμμετοχής σε αγώνες,  οι οποίοι διοργανώθηκαν στον τόπο μας, αγωνιζόμενα στα 25 μέτρα ελεύθερο.

    Το Διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους  τους γονείς και τους φίλους του Πρωτέα για την εμπιστοσύνη και την διαρκή υποστήριξη κάθε διοργάνωσης με την συνεχή εθελοντική τους παρουσία.  

    Τον προπονητή Μιχάλη Γλυνάτση και τους αθλητές για τις επιδόσεις, την αφοσίωση, για την άψογη συμπεριφορά τους και  το αθλητικό τους πνεύμα εντός και εκτός πισίνας .

    Ευχαριστεί επίσης :

–   Την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για την εμπιστοσύνη στο σύλλογο,  τη αποδοχή της πρότασης  για τη  διοργάνωση  των αγώνων και τη στήριξη με την υλικοτεχνική υποδομή.

–  Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον έπαρχο κ. Μανόλη Μουσελλή για τη χορηγία στις μετακινήσεις των εκτός Καλύμνου συλλόγων, η οποία ήταν καταλυτική για τη  συμμετοχή τους στους αγώνες και την επιτυχία των αγώνων.

–   Τον Δήμο Καλυμνίων για τη διάθεση του κολυμβητηρίου και την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης.

–   Την χορηγό Βlue star ferries για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που  παρείχε για τις μετακινήσεις των συλλόγων.

–    Την χορηγό Α.Ν.Ε. Καλύμνου για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που  παρείχε για τη μετακίνηση από Μαστιχάρι προς Κάλυμνο.

 –  Τον Γιώργο Ντόβελλο των Elena Village για τη συστηματική στήριξη της δράσης του  Πρωτέα 

–    Tον Αντώνη Οικονόμου αρχιτέκτονα μηχανικό για τις υπέροχες φωτογραφίες των αγώνων.

    Ο Πρωτέας στα 5 χρόνια από την ίδρυση του, 17 χρόνια μετά τη λειτουργία ενός κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων στο νησί μας,  έχει διοργανώσει  τρείς φορές άρτιους κολυμβητικούς αγώνες Δωδεκανήσων,  που δεν είχαν ξαναγίνει στην περιοχή μας  και απέδειξε πως διαθέτει τα εχέγγυα για να διοργανώσει στο μέλλον και άλλους επίσημους αγώνες με ακόμα  μεγαλύτερη συμμετοχή.