Το “νερό.. νεράκι” λένε κατακαλόκαιρα στα Σκάλια!

525

Προβληματική η υδροδότηση όλη την καλοκαιρινή περίοδο στα Σκάλια Καλύμνου και στην ευρύτερη περιοχή, αφού το νερό δεν επαρκεί.

Πολλά και τα μηνύματα των κατοίκων της περιοχής, με τα παράπονα τους. Όπως μας λένε σε χθεσινό μήνυμα όλο τον Αύγουστο το νερό της δεξαμενής ήταν ελάχιστο. Το νερό από την αφαλάτωση δεν επαρκούσε η δε γεώτρηση που έγινε φαίνεται να είναι προβληματική. Τις τελευταίες μέρες το νερό κόβεται τελείως. Σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΚ τους λένε ότι το νερό δεν επαρκεί γιατί κτίστηκαν νέα κτίρια στην περιοχή ,ενώ γίνεται και μεγάλη χρήση για να γεμίσουν τις πισίνες .

Σίγουρα είναι δικαιολογίες που δεν απαλλάσσουν τη ΔΕΥΑΚ από την υποχρέωση της να υδροδοτείται το χωριό και η περιοχή, πλήρως και ανελλιπώς, η δε συμπλήρωση της δεξαμενής με μεταφορά με υδροφόρα οχήματα κατά διαστήματα, αποτελεί ένα μεσοβέζικο τρόπο που δεν δίνει οριστική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα.

Χθες Κυριακή βράδυ με εντολή Δημάρχου υδροφόρο όχημα στις 10.00 το βράδυ μετέφερε νερό στη δεξαμενή, ενώ όπως ειπώθηκε θα πήγαινε σήμερα Δευτέρα και άλλο υδροφόρο όχημα.