Ανοιχτή επιστολή γνωριμίας με τον Ποθητό Μαγκούλια υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του Γιάννη Γαλουζή

378

Ποθητός Μαγκούλιας

Αγαπητές φίλες ,αγαπητοί φίλοι.

Αποτελεί βαθιά πεποίθηση μου ότι το μέλλον κάθε τόπου δεν εξαρτάται μόνο από τους πολιτικούς αλλά πρωτίστως από τους πολίτες. Οι πολίτες με τη στάση τους ,τη συμπεριφορά τους ,τις αποφάσεις τους διαμορφώνουν τους όρους της καθημερινότητας και την πορεία ενός τόπου. Αυτή η αντίληψη μ’ έκανε να αποδεχθώ την πρόταση του Γιάννη Γαλουζή, υποψήφιου δημάρχου το 2013.Αυτή η απόφαση σήμαινε για μένα ανάληψη ευθυνών, λογοδοσία ,αξιολόγηση, μα πάνω
από όλα την μετακίνηση από το επίπεδο της θεωρίας και της εύκολης κριτικής στο επίπεδο της χάραξης πολιτικής και της υλοποίησης της.
Εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2014. Υπηρέτησα τα κοινά του νησιού μας από τις παρακάτω θέσεις :

 • Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού.
 • Πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας .
 • Υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για θέματα επικοινωνίας ,γραφείου τύπου και
  ομογένειας.
 • Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
  Συμμετείχα εκ νέου στις εκλογές του 2019 και με τη δική σας ψήφο εκλέχθηκα ξανά δημοτικός σύμβουλος κατά την περίοδο 2019-2023. Κατά την περίοδο αυτή ως μέλος παράταξης της αντιπολίτευσης υπήρξα μέλος της επιτροπής αθλητισμού.
  Πιστεύοντας ότι κάτι πρόσθεσα στους τομείς αρμοδιότητας που ανέλαβα στο προηγούμενο διάστημα συμμετέχω και πάλι στις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη του 2023. Νιώθω υπερήφανος για το έργο που υλοποιήσαμε ως Δημοτική αρχή την περίοδο 2014-2019 με κορυφαίο αυτό της ίδρυσης την Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, τμήμα Πλοιάρχων, τη διαμόρφωση ενός ήπιου πολιτικού κλίματος και την επαναφορά της πολιτικής-ως αντίληψη και ως πράξη- στο προσκήνιο.
  Αν πιστεύετε και σεις ότι η παρουσία και η λειτουργία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο δημόσιο βίο υπήρξε θετική ,δείξτε το με τη ψήφο σας. Η ψήφος πρέπει να αναφέρεται στο μέλλον και να αποτελεί πράξη ευθύνης με έμφαση κυρίως προς τους νέους ανθρώπους ,το μέλλον κάθε τόπου.
 • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
  Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ,ειδίκευση Ιστορία, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υποδιευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου από το 2012 μέχρι σήμερα.
  Κάτοχος Πιστοποιητικών ετήσιας Επιμόρφωσης στου παρακάτω τομείς:
  ➢ Διοίκηση και διαχείριση σχολικών μονάδων—-Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  ➢ Ειδική Αγωγή—Μαθησιακές Δυσκολίες /Δυσλεξία—-ΕΚΠΑ
  ➢ Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Συμβουλευτική εφήβων και ενηλίκων—- ΕΚΠΑ(4μ)
  ➢ Διαχείριση χωρισμού-Διαζύγιο Γονέων—-ΕΚΠΑ
  ➢ Αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης—-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  ➢ Θέματα Συμβουλευτικής ,Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Mentoring—- ΕΕΠΕΚ
  ➢ Σχολική Ψυχολογία—-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  ➢ Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση—-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  ➢ Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός—-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  ➢ Μεθοδολογία και διδακτική της Ιστορίας—-ΕΚΠΑ
  ➢ Εκπαιδευτική Νομοθεσία-Πρακτικές εφαρμογές στο σχολικό περιβάλλον—- ΕΕΠΕΚ
  Εκπαιδευτικός του Σωματείου Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικών Ανταλλαγών Καλύμνου
  Αθήνας από το 2007 μέχρι το 2019 ,αφιλοκερδώς.
  Πρώην γραμματέας τους Δ.Σ και νυν μέλος του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ».
  Διοργανώσαμε ημερίδα με θέμα «Η διδασκαλία της Ιστορίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» το 2012 με τον κ. Αντώνη Λιάκο, καθηγητή Ιστορίας στο Ε.Κ.Π.Α
  Συντονιστής, Επιμορφωτής, βαθμολογητής εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε προγράμματα ηλεκτρονικής μάθησης-moodle κατά την περίοδο 2012-2014
  Ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχα σε Διεθνές Forum στο Ευρωκοινοβούλιο-Βρυξέλες με θέμα το προσφυγικό.
  Έχω βραβευθεί από το Αναγνωστήριο Καλύμνου για το έργο μου ως εκπαιδευτικός.
  Υλοποιήσαμε ,με τη συνεργασία ξεχωριστών συναδέλφων, ημερίδες ,διημερίδες, σεμινάρια μακράς διάρκειας με θέματα κυρίως την Ιστορία και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
  Υλοποιήσαμε με τη βοήθεια ξεχωριστών συναδέλφων και του τότε Επάρχου κου Κ. Σταυλά σεμινάριο με τίτλο “15 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» με την ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ το 2014-2015.
  Υλοποιήσαμε με τη βοήθεια ξεχωριστών συναδέλφων και του Επάρχου κου Μ. Μουσελή τριήμερο σεμινάριο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
  Υλοποιήσαμε με τη βοήθεια ξεχωριστών συναδέλφων τα θερινά σχολεία φυσικών επιστημών από το 2015-2018.
  Βασικοί μου στόχοι στη νέα Δημοτική περίοδο θα είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ίδρυση Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου στα πλαίσια του Δήμου Καλυμνίων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ίδρυση στο νησί μας Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων. Σ’ αυτές τις στοχεύσεις θα ήθελα να είστε αρωγοί.