Αριθμητική Θανάτση:”Τρείς το λάδι,τρεις το ξύδι,έξι το λαδόξιδο “- Ανακάλυψε(!) 180.000 αφίξεις τουριστών φέτος στην Κάλυμνο.

1998

Ο Γεώργιος Θανάτσης , Πρόεδρος της ΑΝΕΚ, στην πιό καταστροφική για την εταιρεία περίοδο (2020 μέχρι σήμερα), ο έχων άποψη “επί παντός του επιστητού” και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Παράταξη Διακομιχάλη, φαίνεται ότι έλυσε όλα τα προβλήματα της Εταιρείας και θέλει να ασχοληθεί και με τον Τουρισμό.

Βέβαια ως καλός φιλόλογος, είχε άχτι στα μαθηματικά και δεν τα έμαθε καλά! Ακόμα και στην απλή αριθμητική φαίνεται να έχει πρόβλημα, να τα μπερδεύει, χρησιμοποιώντας την μέθοδο του “Τρείς το λάδι ,τρεις το ξύδι ,έξι το λαδόξιδο “.

Γνωρίζοντας συνήθως, όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, τα θέματα “επιδερμικά”, προσπαθεί με πασαλείμματα, με ανακρίβειες, με ψευδή στοιχεία, με φανφάρες να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Τις τελευταίες ημέρες με διάφορες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, προκειμένου να καλύψει το ανύπαρκτο έργο της σημερινής δημοτικής Αρχής και στον Τουρισμό, άρχισε να μιλά ότι στην Κάλυμνο στη φετινή περίοδο είχαμε ,μέχρι 15 Σεπτέμβρη, 180.000 και κάτι, αφίξεις τουριστών.

Δηλαδή, αν ληφθεί ότι ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων του κάθε τουρίστα που έρχεται στην Κάλυμνο για διακοπές, είναι 7 διανυκτερεύσεις, σημαίνει ότι στη φετινή περίοδο και μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου, οι διανυκτερεύσεις ξεπέρασαν το 1.260.000.

Αν πράγματι συνέβαινε αυτό, όλοι θα μιλούσαμε για τουριστικό θαύμα!

Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι η αριθμητική Θανάτση επηρεασμένη, από τα πολλά μηδενικά της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως , πρόσθεσε ένα επιπλέον μηδενικό στον αριθμό των αφίξεων και από 18.000 το έκανε 180.000.

Βέβαια για να γίνει αντιληπτό ας το κάνουμε πιο λιανά το θέμα και να πούμε:

180.000 αφίξεις, σημαίνει ότι επί 6 μήνες(180 ημέρες) από 15 Μαρτίου έως 15 Σεπτεμβρίου, είχαμε επί καθημερινής βάσεως 1.000 τουρίστες την ημέρα, κατά το Θανάτση!

– Ακόμα και όλα τα δρομολόγια σκαφών από Μαστιχάρι να ήταν γεμάτα ΜΟΝΟ από τουρίστες που ερχόντουσαν για διακοπές στην Κάλυμνο, σε καμιά περίπτωση δε υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς των 1.000 ατόμων ημερησίως

-Αλήθεια, να ρωτήσουμε, οι διαθέσιμες κλίνες προς ενοικίαση στην Κάλυμνο είναι τόσες, για να επαρκούν για αυτό το τεράστιο νούμερο διανυκτερεύσεων;

-Κύριε Θανάτση, μήπως μπερδέψατε τα ημερόπλοια που μεταφέρουν επισκέπτες για ένα δίωρο στην Κάλυμνο;

-Και ένα τελευταίο. Αν δεχθούμε ότι ήλθαν από Μαστιχάρι 180.000 τουρίστες ,αυτό σημαίνει, ότι ό ίδιος αριθμός τουριστών ταξίδεψε και από Κάλυμνο σε Μαστιχάρι. Σύνολο εισιτηρίων 360.000. Προς 10 ευρώ το εισιτήριο, άρα εισπράχθηκαν συνολικά 3.600.000 ευρώ! Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ΑΝΕΚ με τόσα χρήματα που έβαλε στα ταμεία της, την φετινή τουριστική περίοδο ξεχρέωσε! Αν συμβαίνει αυτό, τότε οφείλουμε να πούμε και ένα μπράβο!

Κύριε Θανάτση, ας σοβαρευτείτε. Αντί να ασχολείσθε με θέματα που δεν γνωρίζετε, ασχοληθείτε με την ΑΝΕΚ και ενημερώστε τον Καλυμνιακό Λαό ως υποψήφιος μάλιστα που είστε;

1. Πόσα τα χρέη της Εταιρείας;

2. Πόσο στοίχισε η επισκευή του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” μετά την πρόσκρουση του στην Τέλενδο;

3.Πότε θα ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το καμένο και βυθισμένο ‘ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ”, πόσα χρήματα θα στοιχίσει, πότε θα δρομολογηθεί, ποιός ο αριθμός των μελών του πληρώματος του νέου σκάφους, 2 ή περισσότερα;

4 Ποια δρομολόγια θα εκτελεί το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023, που λήγει η σύμβαση προς Κω και Αστυπάλαια;

“Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό” κ. Θανάτση και αφήστε τον τομέα του Τουρισμού, να ασχοληθούν αυτοί που το γνωρίζουν και “δόξα τω θεώ” η Κάλυμνος έχει αρκετούς γνώστες του αντικειμένου , έμπειρους, νέους επιστήμονες, ανθρώπους του τουρισμού, πετυχημένους επιχειρηματίες.

Κλείνοντας θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε τις απαντήσεις σας, στα ερωτήματα για την ΑΝΕΚ, αλλά και σε ότι άλλο εσείς νομίζετε.