Αφιερωμένο στην απερχόμενη Δημοτική αρχή και σε πολιτικά πρόσωπα του νησιού που έχουν ως «σήμα κατατεθέν» το ρήμα «κοροϊδεύω»!

955

Πέρασαν 165 χρόνια από τις 9  Σεπτεμβρίου 1858 όταν ο Αβραάμ Λίνκολ μετέπειτα  Πρόεδρος της Αμερικής είχε πει:

«Μπορείς να κοροϊδεύεις

λίγους για πολύ καιρό,

πολλούς για λίγο,

αλλά όχι όλους για πάντα»

Είναι ένα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο απόφθεγμα, μία αιώνια αλήθεια, για τις συμπεριφορές πολιτικών προσώπων και όχι μόνο, που αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν οι τακτικές που ακολουθούν και οι πραγματικές τους προθέσεις. 

Τα πολιτικά πρόσωπα παλαιά και νέα, ενόψει και των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 ας το εμπεδώσουν αυτό, ας το γνωρίζουν και ας καταλάβουν, ότι η κοροϊδία με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις με την οποία πολιτεύονται για να  υφαρπάξουν περιστασιακά την ψήφο,  αργά ή γρήγορα γίνεται αντιληπτή και ας μην επιδίδονται σε μία κούρσα πλειοδοσίας ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Η στήλη «Βολή κατά βολή» με αφορμή ότι βρισκόμαστε, σε προεκλογική περίοδο και έχουν εναπομείνει 20 ημέρες μέχρι τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, αφιερώνει  αυτό το δημοσίευμα σε πολιτικά πρόσωπα του νησιού και ιδιαίτερα στην απερχόμενη δημαρχία Διακομιχάλη που ακόμη και στη δύση της «πολιτικής καριέρας» τους,  συνεχίζουν να κοροϊδεύουν, να δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις, να θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που «όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν», που μπορούν να δώσουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν να λύσουν ή  οι ίδιοι δημιούργησαν από την ασχετοσύνη, ανικανότητα, ανευθυνότητα και την αδιαφορία τους.

Ας αντιληφθούν λοιπόν ότι με όσα συνεχίζουν να λένε και πράττουν, πλέον δεν κοροϊδεύουν τον κόσμο αλλά τον ίδιο τον εαυτό τους .

 Ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι!

Ας το εμπεδώσουν και τουλάχιστον ας αποχωρήσουν δείχνοντας στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

ΥΓ : Κάθε συσχετισμός της φωτογραφίας του αείμνηστου και αξέχαστου Λάμπρου Κωνσταντάρα στο ρόλο του Μαυρογιαλούρου, με πολιτικά πρόσωπα της Καλύμνου είναι απόρροια της δημιουργικής φαντασίας σας και ουδεμία ευθύνη έχουμε.

Εξάλλου ο Μαυρογιαλούρος όταν διαπίστωσε ότι ο περίγυρος του και οι στενοί συνεργάτες του τον εξαπατούσαν, είχε την τόλμη και το θάρρος να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ