Λειτουργεί και πάλι το Σχολείο της ακριτικής Ψερίμου-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης μέλος ΙΗΑ*

425

Συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος καθημερινής ενασχόλησης με ένα στόχο εθνικό: Να ξανακουστούν παιδικές φωνές στο (κλειστό από το έτος 2009) Δημοτικό Σχολείου της ακριτικής μας Ψερίμου. Προσωπικά, όταν στις αρχές του χρόνου πρωτοείδα το κλειστό σχολείο ο χώρος μου φάνηκε σαν ένας απέραντος σκουπιδότοπος με ένα μισο-κατεστραμμένο κτίριο.

Ενθουσιώδεις εθελοντές μετρημένοι όμως στα δάχτυλα του ενός χεριού, επί ένα ολόκληρο χρόνο δουλέψαμε σε καθημερινή βάση. Παρατώντας ή βάζοντας στην άκρη κάθε άλλη επαγγελματική ή προσωπική ενασχόληση. Με ενθουσιασμό και πείσμα. Με την ηθική και υλική υποστήριξη σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του International Hellenic Association το οποίο υπηρέτησα σαν εθελοντής περισσότερο από δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Μέχρι να επιτευχθεί ένας ακόμα στόχος: Να μετατραπεί ο σκουπιδότοπος σε ένα κόσμημα που θα το ζηλεύουν όλοι. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι μετά από τόσους καθημερινούς κόπους και αγωνίες, στεναχώριες μα και χαρές, ολοκληρώθηκε πλήρως το έργο επισκευής, ανακαίνισης αλλά και επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου που θα ανοίξει την πόρτα του σαν νηπιαγωγείο για τους μικρούς Πανορμίτη και Ταξιάρχη και με την ελπίδα, τον επόμενο Σεπτέμβρη να πυκνώσουν οι παιδικές φωνές στον μαγευτικό χώρο του σχολείου. 

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρω την καταλυτική βοήθεια που πρόσφερε στο έργο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου Μιχάλης Αρβύθης, με την καθημερινή παρουσία και επίβλεψη της εξέλιξης του συνολικού έργου, από το ξεκίνημα του μέχρι και τα εγκαίνια της 3ης Σεπτεμβρίου 2023, όπου με συγκίνηση άνοιξε την καρδιά του προς τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, σαν ένας από τους ομιλητές.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ σε όλους τους εθελοντές και τους χορηγούς που βοήθησαν το εθνικό αυτό έργο. Ολόκληρη η εκδήλωση των εγκαινίων της 3/9/2023 υπάρχει καταγεγραμμένη στο διαδίκτυο (You Tube) με την φροντίδα του Kalymnos News.

*ΙΗΑ-INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION(Μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είχε την πρωτοβουλία συντήρησης και ανακαίνισης του Σχολείου της Ψερίμου.