Νικητάδαινα (Νίκη) Ρεΐση: Θα πρέπει να βοηθήσει ο Καλυμνιακός λαός με την ψήφο του, τους στόχους της Παράταξης Γαλουζή να τους κάνουμε πράξη. (video)

569

Νικητάδαινα (Νίκη) Ρεΐση 

Υποψήφια δημοτική στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, με το συνδυασμό “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή.

Πτυχιούχος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (κατεύθυνση Διεθνείς Σχέσεις ) της
Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Το θέατρο ως πολιτικός και κοινωνικός
θεσμός στη Μεσόγειο κατά την αρχαιότητα” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 
Πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών
του Ε.Α.Π. Πατρών.
Εγγεγραμμένη στο τμήμα “Δίκαιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς” του κύκλου
σπουδών δια βίου μάθησης του Ε.Κ.Π.Α
Σε διαδικασία εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας.
 
Παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών και ειδησεογραφίας στην τηλεόραση “Αιγαίο”.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ του πνευματικού σωματείου, του Αναγνωστηρίου Καλύμνου “Αι
Μούσαι” για δώδεκα έτη και τα δύο από αυτά ως γραμματέας. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ.
του Λ.Ε.Κ Καλύμνου.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και το συλλογικό έργο “Η Κάλυμνος του Νόστου και
της καρδιάς μας”.
        
Έχει δύο παιδιά από το γάμο της με τον δικηγόρο ,αείμνηστο Μιχάλη Γλυνάτση, την Ειρήνη, Δικηγόρο και το Γιάννη ,αρχαιολόγο-κινηματογραφιστή-σκηνοθέτη.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές. Το 2010 συμμετείχε στις Περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μαχαιρίδη και είχε μία πετυχημένη παρουσία.

Σε δήλωση της για την υποψηφιότητα της σε αυτές τις εκλογές, με το συνδυασμό του Γιάννη Γαλουζή έχει αναφέρει:

«Η απόφαση μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο  του υποψηφίου για το Δήμο της
Καλύμνου τ. Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή επικυρώνει την πολυετή παρουσία μου στην
κοινωνία και στην πολιτισμική ζωή του τόπου μας. Ευελπιστώ ότι η εκλογή της παράταξης
«Νέα Κάλυμνος» θα σηματοδοτήσει εκ νέου την πρόοδο και την ευημερία στο τόπο μας, γι’
αυτόν το λόγο συμπαρατάσσομαι και είμαι σίγουρη πως θα σας έχουμε συμπορευτές».

Τη Νικητάδαινα (Νίκη) Ρεϊση, με ευρύ επίπεδο γνώσεων, πολιτικοποιημένη, με ουσιαστικό και συγκροτημένο λόγο ,με θέσεις και απόψεις, με χαρακτηριστική ευγένεια, χαμηλών τόνων, συναντήσαμε στην πανέμορφη παραλία των Λιναριών, έχοντας απέναντι την μοναδική Πατέλλα και το απέραντο γαλάζιο. Μαζί της είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για την υποψηφιότητα της, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η Νίκη Γλυνάτση ξεκίνησε αναφερόμενη στην πρώτη της εμπειρία συμμετοχής σε εκλογές ΟΤΑ , το 2010, στο Β΄βαθμό ως υποψήφια στο συνδυασμός του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Όπως διευκρίνισε για την απόφαση της μετά από τόσα χρόνια, να είναι υποψήφια στον Α΄Βαθμό, δεν σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκτός πολιτικής τουλάχιστον σας ιδεολογία, σαν σκέψη, σαν στάση ζωής. Όπως είπε, με ενδιέφεραν τα κοινά και στον κοινωνικό στίβο , όπως στο αναγνωστήριο, αρθρογραφούσα και η πρώτη μου ενασχόληση ήταν το Δημοτικό Ραδιόφωνο . Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην όλη της πορεία ,στα ενδιαφέροντα της ,στις σπουδές της, στις διάφορες στάσεις όπως τις χαρακτήρισε, θέλοντας να στείλει το μήνυμα στις νέες γυναίκες τις διεξόδους που μπορούν να βρουν στη μικρή κοινωνία που ζούμε με τη “διά βίου μάθηση” που δίνει εξαιρετικές ευκαιρίες.

Η Νίκη Γλυνάτση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του πολιτισμού που είναι στα ενδιαφέροντας της ,καταθέτοντας κάποιες προτεραιότητες και κάνοντας προτάσεις για την Κάλυμνο και ξεχωρίζοντας τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις από την παραγωγή πολιτισμού.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί υποψήφια με την παράταξη Γαλουζή, η Νίκη Γλυνάτση είπε μεταξύ άλλων: Μού έκανε την πρόταση ο Γιάννης Γαλουζής, δεν έχω εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του ως μέλος της Παράταξης, ωστόσο είδα με ποια σοβαρότητα και υπευθυνότητα διαχειρίστηκε την περίοδο 2014-2019. Περάσαμε πολύ δύσκολες περιόδους (προσφυγικο-capital control κα) . Αν δεχθούμε ότι είχε 2 χρόνια ουσιαστικά να παράγει έργο, έκανε ότι σπουδαιότερο, την ΑΕΝ που είναι το στολίδι της Καλύμνου και δεν θα αναφερθώ σε άλλα.

Επίσης τόνισε ότι η Κάλυμνος βρίσκεται σε μία στασιμότητα που δεν της αρμόζει, δεν της αξίζει, χρειάζεται ομαδικότητα, συνεργασία για να προχωρήσει.

Κλείνοντας η Νίκη Ρεϊση και απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους της Καλύμνου είπε: Την 8η Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να υλοποιούμε το έργο το οποίο έχει στοχεύσει η Παράταξη του Γιάννη Γαλουζή και θα πρέπει να μας βοηθήσει ο Καλυμνιακός λαός τα λόγια και τους στόχους να τους κάνουμε πράξη. Ζητώ να με τιμήσει με την ψήφο του και δεν θα τον προδώσω.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη Νίκη Ρείση στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Η Νίκη - Νικητάδαινα Ρεΐση , υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Γαλουζή