Οι πεταμένες ξύλινες κατασκευές των πράσινων σημείων ανακύκλωσης και οι παρακμιακές εικόνες στη Χωματερή Καλύμνου.(video)

1147

Η πρώτη κίνηση που έκανε η Δημαρχία Διακομιχάλη ,πριν 4 χρόνια, μόλις ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ήταν να αποσύρει όσα από τα 41 πράσινα σημεία είχαν στηθεί, το προηγούμενο διάστημα από τη Δημαρχία Γαλουζή, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Τις ξύλινες κατασκευές που είχαν σχεδιασθεί να τοποθετηθούν στα 41 πράσινα σημεία συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, προκειμένου εντός αυτών να τοποθετηθούν οι χρωματιστοί κάδοι 4 ρευμάτων, τις συγκέντρωσε και τις “πέταξε” σε χώρο στο Βιολογικό καθαρισμό Καλύμνου, όπου παραμένουν ανενεργές να σαπίζουν!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-593-1024x566.png

Τους  χρωματιστούς κάδους που και αυτούς προμηθεύτηκε η προηγούμενη Δημαρχία για τα 41 πράσινα σημεία, τους σκόρπισαν σε διάφορες γειτονιές και  χρησιμοποιούνται για την απόρριψη σύμμεικτων απορριμμάτων!

Η σημερινή Δημοτική αρχή Διακομιχάλη προέβη σε αυτές τις ακατανόητες ενέργειες με τη δικαιολογία ότι τα απέσυρε με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν μόλις παραληφθούν και οι 300 μπλε κάδοι(!) που περίμενε και ποτέ δεν ήλθαν για να ξεκινήσει η λειτουργία της ανακύκλωσης στην Κάλυμνο.

Από τότε έχουν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια και οι ξύλινες αυτές κατασκευές παραμένουν ανεκμετάλλευτες και εγκαταλελειμμένες να σαπίζουν, οι δε χρωματιστοί κάδοι τους οποίους είχαν προμηθευτεί χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή σύμμεικτων απορριμμάτων.

Δυστυχώς ένα ακόμη έργο για το οποίο πληρώθηκαν αρκετά χρήματα, δεν το συνέχισε η σημερινή δημοτική αρχή ώστε να ξεκινήσει η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στην Κάλυμνο, αλλά να το καταστρέψει και να αχρηστέψει τον εξοπλισμό!

Όταν η ανακύκλωση εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε όλες σχεδόν τις πόλεις και σε όλα τα νησιά , εδώ στην Κάλυμνο η σημερινή δημαρχία Διακομιχάλη, το μόνο που έκανε στους 48 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου είναι να ανακυκλώνει  τις  υποσχέσεις και “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”

Με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε το χώρο όπου είναι εγκαταλελειμμένες οι ξύλινες κατασκευές. Επίσης τη Χωματερή Καλύμνου όπου καταγράψαμε εικόνες απαράδεκτες, παρακμής και ντροπής από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δείτε τις εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής και στους 2 χώρους ,όπως του κατέγραψε ο Μάμας Χαραμαντάς στο video που ακολουθεί

17-9-2023 Η «καθαριότητα» και η «ανακύκλωση» στην Κάλυμνο της Δημαρχίας Διακομιχάλη....